Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φαγητό στα καλύτερα! Οικογενειακές ταβέρνες για νόστιμες απολαύσεις!

ΦΑΓΗΤΟ
22 Μαρτίου 2024 / 16:40
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Που θα πάμε για μπακαλιάρο σκορδαλιά;

Οι οικογενειακές ταβέρνες στην Κέρκυρα, αποτελούν την πιο ιδανική επιλογή για μία έξοδο το Σαββατοκύριακο και τις αργίες. Τραπέζια που γεμίζουν με σπιτικές μυρωδιές, μερακλίδικους μεζέδες, σε χώρους ζεστούς, οικείους, με φιλική και άκρως χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Αναζητήστε τες...

Το Ταβερνάκι της Μαρίνας

Τα γενέθλιά του γιορτάζει στις 25 Μαρτίου το Ταβερνάκι της Μαρίνας στην Κέρκυρα, κλείνοντας τα 14 χρόνια του, αφού λειτουργεί στην Βελισσαρίου από το 2010. Η αγάπη για την κερκυραϊκή κουζίνα είναι ξεκάθαρα αποτυπωμένη στα πιάτα του εστιατόριου και με την κ. Μαρίνα Μπέσκα να πραγματοποιεί ταξίδια στο εξωτερικό για την ανάδειξη της τοπικής κερκυραϊκής κουζίνας. Το ταβερνάκι «μας» προτείνει εξαιρετικά εδέσματα για ορεκτικά καθώς επίσης και ποικιλία σε παραδοσιακά πιάτα.

Τηλ. Επικοινωνίας: 2661042071 - Βελισσαρίου 35, Παλιά Πόλη

Olympia Mare

ΦΩΤΟ@tripadvisor.com.g

Το εστιατόριο Οlympia Mare στη Μαρίνα Γουβιών διαθέτει άριστη μεσογειακή και κερκυραϊκή κουζίνα παρέχοντας άριστη εξυπηρέτηση και προσφέροντας εξαιρετικά γαστρονομικά εδέσματα. Το ιδιαίτερα πλούσιο μενού του Olympia Mare αποτελεί από μόνο του δυνατό χαρτί για την έξοδό σας. Ανοικτό καθημερινά από τις 12:30 έως το βράδυ.

Μαρίνα Γουβιών - Τηλ. 26610 43300

 

Natalie By Brounos

Εάν σας άνοιξε για τα καλά η όρεξη για θαλασσινά, ψαρομεζέδες, η ταβέρνα Natalie By Brounos υπόσχεται πλούσιες γευστικές εμπειρίες αφού επανήλθε δυναμικά  κάθε Σάββατο και Κυριακή. Μετρώντας μια παράδοση ετών θα βρεθείτε και πάλι σε μέρη γνώριμα απολαμβάνοντας εκλεκτά πιάτα καθώς η όλη εμπειρία ξεκινά αγναντεύοντας το Ιόνιο Πέλαγος.

Τηλ. Επικοινωνίας: 26610 91580 - Διεύθυνση: Παραλία Κοντόκαλι

 

Taverna Barbas Porta Remounda

Στο πιο μεγάλο καντούνι, γνωστό ως «Πλατύ Καντούνι» στην καρδιά της παλιάς πόλης, στην Πάνω Πλατεία με μοναδικό σπιτικό φαγητό, συνταγές κερκυραϊκές και φρέσκο ψάρι. Μια ταβέρνα, που ξεκίνησε το1995 και συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά της παραδοσιακής, οικογενειακής ταβέρνας. Μοσχάρι παστιτσάδα, σκορπιό, μπουρδέτο, μουσακάς, φρέσκα ψάρια. Ανοικτό καθημερινά από τις 12:00 έως το βράδυ και την Κυριακή το μεσημέρι.

• Πόρτα Ρεμούντα, Τηλ. 693 617 8968, 2661022658

 

Η Φωλιά της Γεύσης

ΦΩΤΟ@tripadvisor.com.gr

Ένας όμορφος, οικογενειακός χώρος, με εξαιρετικό φαγητό, ωραία ζωντανή μουσική την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή μεσημέρι. Ανοικτό καθημερινά με μεσογειακή και κερκυραϊκή κουζίνα,  καλοψημένα κρέατα της ώρας, ορεκτικά, μεζέδες, σαλάτες. Για τις 25 Μαρτίου μπακαλιάρο με σκορδαλιά.

Εθνικής Αντιστάσεως 28 – Εμπορικό Κέντρο

 

Maistro - restaurant

ΦΩΤΟ@tripadvisor.com.gr

Ότι καλύτερο στην παραλία της Αχαράβης. Πολύ νόστιμο φαγητό, ευγενικό προσωπικό, ευχάριστη ατμόσφαιρα δίπλα στο κύμα. Ένα απ' τα καλύτερα εστιατόρια της Κέρκυρας με πεντανόστιμο φαγητό! Ανοιχτό Κυριακές και αργίες για μεσημέρι. Η κουζίνα του ελληνική και μεσογειακή μ΄ένα πλήρες μενού, ορεκτικά, σαλάτες, θαλασσινά.

Παραλία Αχαράβης – τηλέφωνο 26630 63020

 

Μπέκιος

Από τις πιο παλιές ψησταριές του νησιού (1979) πιστή στις παραδόσεις. Με συνέπεια στο καλό φαγητό και άριστη εξυπηρέτηση. Φρέσκα κρέατα, καλό ψήσιμο με την σφραγίδα του κ. Βαγγέλη. Σουβλάκια, μπριζόλες, παϊδάκια, κοτόπουλο όπως επίσης και μοναδικές κερκυραϊκές σπεσιαλιτέ. Και φυσικά για την 25η Μαρτίου ζητήστε μπακαλιάρο σκορδαλιά από τα χεράκια της Ελένης.

Εθν. Αντιστάσεως 12 – τηλ. 2661025946

 

Du Luck

Καθημερινά στο εστιατόριό μας, η αυθεντική γεύση συναντά την ποικιλία! Απολαύστε φρέσκα, μαγειρευτά φαγητά κάθε μέρα, παραδοσιακή σούβλα και ναπολιτάνικη πίτσα από τον ξυλόφουρνο μας. Και τα Σαββατοκύριακα, ζήστε τη μοναδική εμπειρία της ζωντανής μουσικής, δημιουργώντας αξέχαστες στιγμές γεύσης και διασκέδασης!

Δασιά – τηλέφωνο 26610 99963

 

Άμπακας Μεζεδοπωλείο

Θα το βρείτε στο κέντρο της παλιάς πόλης, σε μία από τις πιο ιστορικές γωνιές της. Ο χώρος του παραδοσιακός και η ατμόσφαιρά του ζεστή με όμορφη αυλή. Μεζέδες, ψητά της ώρας, σοφρίτο, παραδοσιακά φαγητά και για την 25η Μαρτίου, μπακαλιάρος - σκορδαλιά.

Ανοικτό κάθε μέρα από τις 18:00 ενώ Σαββατοκύριακο από τις 12:00 μέχρι το βράδυ.

Βελισσαρίου 30  – τηλέφωνο 2661 304219

Καλή σας όρεξη!

Κεντρική ΦΩΤΟ@news247.gr

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.