Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πληρότητες άνω του 90% στις πτήσεις από 9 - 29 Μαρτίου

ΠΤΗΣΕΙΣ
30 Μαρτίου 2024 / 10:52
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Αύριο, ανήμερα του Καθολικού Πάσχα, αναμένονται μαζικές αφίξεις στο «Ι.Καποδίστριας» με 18 πτήσεις από το εξωτερικό. Θετικά τα μηνύματα και για τη φετινή σεζόν

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με πολύ καλές πληρότητες ξεκίνησαν οι πρώτες διεθνείς αφίξεις στο «Ι. Καποδίστριας». Μάλιστα από τις 9 Μαρτίου, οπότε και πάτησε επί κερκυραϊκού εδάφους η πρώτη πτήση από το εξωτερικό, εκτιμάται ότι μέχρι και χθες Παρασκευή (29/03), οι επιβάτες ξεπέρασαν τους 2.000 στις 15 πτήσεις που πραγματοποιήθηκαν το διάστημα αυτό.

Όπως τόνισε στην «Ε» ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΥΠΑ Κέρκυρας Δημήτρης Ρούσσος, οι πτήσεις αυτές εμφάνισαν πληρότητες άνω του 90%, με τα αεροσκάφη να προσγειώνονται σχεδόν γεμάτα από κόσμο. Ενδεικτικό είναι ότι η πρώτη πτήση που έκανε «ποδαρικό» στο αεροδρόμιο, στις 09/03 από Βερολίνο με τη Ryanair, χωρητικότητας 189 επιβατών, μετέφερε 174 άτομα και την επόμενη ημέρα 155. Η ίδια πτήση το επόμενο Σαββατοκύριακο (16-17/03) κατέγραψε και πάλι πολύ καλά νούμερα επιβατών, με τον συνολικό αριθμό αυτών να ανέρχεται στους 356.

«Μέχρι την Παρασκευή 29/03 εκτιμάται ότι οι επιβάτες εξωτερικού ξεπέρασαν τους 2.000. Οι πληρότητες είναι πολύ καλές και οι πτήσεις είναι όλες γεμάτες. Μάλιστα για πρώτη φορά έχουμε ίσως το μεγαλύτερο αριθμό πτήσεων πριν την επίσημη έναρξη που δίνεται κάθε χρόνο, την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου. Οι αφίξεις φέτος στο αεροδρόμιο αναμένεται να έχουν μια μικρή αύξηση», τόνισε ο κ. Ρούσσος.

18 πτήσεις την Κυριακή

Εν τω μεταξύ, αύριο Κυριακή 31/03, ανήμερα του Καθολικού Πάσχα, αναμένονται μαζικές αφίξεις στο αεροδρόμιο, με 18 πτήσεις από το εξωτερικό, οι περισσότερες για το μήνα Μάρτιο σε μια ημέρα. Συγκεκριμένα πρόκειται για πτήσεις των εταιρειών Ryanair, Easyjet, Eurowings και British Airways από Μπέλφαστ, Ντίσελντορφ, Βροκλάου, Βερολίνο, Βαρκελώνη, Μιλάνο, Λονδίνο, Μπρίστολ, Καρλσρούη, Μάντσεστερ, Λίβερπουλ και East Midlands.

Πάντως το δειλό ξεκίνημα με τις 15 πτήσεις που προηγήθηκαν μέσα στο Μάρτιο, έδωσε την εκκίνηση, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας και με ένα θετικό αποτύπωμα όσον αφορά τις πληρότητες. Μιλώντας στην «Ε» ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας (AOCTA) Δημήτρης Διαβάτης, τόνισε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι θα έχουμε και φέτος μια καλή τουριστική σεζόν. Όπως διευκρίνισε, οι προκρατήσεις είναι καλές όπως και ο αριθμός των αεροπορικών θέσεων που σημειώνει αύξηση περίπου στο 10% και απομένει να διαπιστωθεί αν όντως αυτή θα είναι πραγματική. Ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο μείζον ζήτημα των δημόσιων υποδομών, που δεν διευκολύνει τη διαχείριση των τουριστών.

Οι αγορές

Πρωταγωνίστρια αναδεικνύεται η Μεγάλη Βρετανία που καλύπτει το 40% - 45% του συνόλου των πελατών της Κέρκυρας, όπως διευκρίνισε ο κ. Διαβάτης. Σημείωσε ότι καλές επιδόσεις για τον προορισμό μας σημειώνουν εν συνεχεία η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Πολωνία και η Ολλανδία. Μάλιστα φέτος οι επιδόσεις της γαλλικής αγοράς αναμένεται να διαμορφωθούν σε πολύ καλά επίπεδα, καθώς η Transavia θα έχει καθημερινή πτήση από το Παρίσι από τις 6 Απριλίου και μετά, όπως σημείωσε ο κ. Ρούσσος. Πρόσθεσε δε ότι και η Ιταλία έχει ήδη παρουσία στο αεροδρόμιο με την πτήση από Μιλάνο, καθώς οι υπόλοιποι προορισμοί της ξεκινούν αρκετά πιο μετά. Τέλος, ενθαρρυντικό είναι και το γεγονός ότι η Jet2 ξεκίνησε το πτητικό της πρόγραμμα, νωρίτερα από άλλες χρονιές, με τις πρώτες πτήσεις της να προσγειώνονται χθες στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας. Η εκκίνηση δόθηκε από Λονδίνο και Μάντσεστερ, ενώ στο φετινό της πρόγραμμα έχει προσθέσει έναν νέο προορισμό, το Λίβερπουλ.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.