Σάββατο 04.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας σήμερα ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στο Σαρόκο

ΣΥΜΠΛΟΚΗ
04 Απριλίου 2024 / 09:38
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση. Από τα Γιάννενα στην Πάτρα ο 17χρονος για εμβολισμό της ιγνυακής αρτηρίας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο 17χρονος δράστης της αιματηρής συμπλοκής που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην πλατεία Σαρόκο.

Η προανάκριση ολοκληρώνεται και εις βάρος του Α.Ρ. σχηματίζεται δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας. Η Αστυνομία έχει συλλέξει πλούσιο υλικό από κάμερες στην περιοχή για τη διερεύνηση των συνθηκών της συμπλοκής, ενώ προς κατάθεση προσήλθαν χθες αρκετά άτομα που ήταν αυτόπτες της βίαιης επίθεσης.   

Ο δράστης παρέμεινε το βράδυ για παρακολούθηση στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας φρουρούμενος και αναμένεται να πάρει εξιτήριο.

Από το νοσοκομείο αναμένεται να βγει σήμερα και ο 14χρονος Ι.Χ που δέχθηκε την επίθεση, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι. 

Από τα Γιάννενα στην Πάτρα και πίσω

Στο μεταξύ, η κατάσταση υγείας του 17χρονου Κ.Λ που τραυματίστηκε όταν πήγε να χωρίσει τα δυο παιδιά δεν εμπνέει ανησυχία, σύμφωνα με ιατρικές πηγές. Ο ανήλικος που νοσηλευόταν αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στις 8 το βράδυ της Τετάρτης, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, καθώς η κατάσταση του έχριζε περαιτέρω εκτίμησης από αγγειοχειρούργο, λόγω του τραύματος που φέρει στο μηρό. Ο Κ.Λ μεταφέρθηκε προληπτικά για να εξεταστεί το ψευδοανεύρυσμα και σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχε  συνεχή και διαρκή επικοινωνία των γιατρών του ΓΝΚ με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για την καλή πορεία του νεαρού.

Ωστόσο στις 5 τα ξημερώματα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου στην Πάτρα, προκειμένου να γίνει εμβολισμός της υγνυακής αρτηρίας για να σταθεροποιηθεί, καθώς παρότι δεν έσπασε,τραυματίστηκε.

Όπως τόνισε στην "Ε" ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Σπύρος Δερδεμίζης ο 17χρονος αναμένεται να επιστρέψει σήμερα το απόγευμα στα Γιάννενα, όπου και θα παραμείνει για νοσηλεία.  

 

 

ΦΩΤΟ/VIDEO@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.