Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Κέρκυρα μίλησε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λ. Νικολάου- Αλαβάνος

ΚΚΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
05 Απριλίου 2024 / 10:09

Σε εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο στις 04/04

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΚΚΕ). «Είναι καθήκον όλων μας το Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ να φτάσει παντού σε κάθε λαϊκό σπίτι, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά! Είναι ανάγκη να μπουν τώρα στη μάχη όλοι, ιδιαίτερα εκείνοι με τους οποίους κι εδώ στην Κέρκυρα, δώσαμε μαζί τη μάχη, που αποτυπώθηκε σε νέες δυνάμεις σε σωματεία και συνδικάτα, που συνέβαλλαν να σηκωθεί το Κόμμα μας ακόμη ψηλότερα στις Βουλευτικές εκλογές, να εκλέξει η "Λαϊκή Συσπείρωση" δεκάδες νέους συμβούλους μαχητές, συμπαραστάτες στους αγώνες για τις λαϊκές ανάγκες». Τα παραπάνω τόνισε ο Λευτέρης Νικολάου Αλαβάνος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στην εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΚΚΕ.

Στην κατάμεστη από Κερκυραίους αίθουσα του εργατικού κέντρου του νησιού, την εκδήλωση άνοιξε η Μυρσίνη Χαραλάμπους μέλος της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ όπου κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 17 Απρίλη.

Ο Λευτέρης Αλαβάνος, στο ξεκίνημα της ομιλία τους τόνισε ότι κριτήριο ψήφου στις ευρωεκλογές, πρέπει να γίνουν όλα εκείνα που βασανίζουν τη λαϊκή πλειοψηφία, η ακρίβεια, ο πληθωρισμός, οι καθηλωμένοι μισθοί κ.α. και για τα οποία ευθύνεται η ΕΕ και τα κόμματα που τη στηρίζουν.

Γιατί την  ώρα που τα σύννεφα μιας νέας καπιταλιστικής κρίσης πυκνώνουν, η ΕΕ τόνισε προωθεί και νέο πακτωλό χρημάτων στα μονοπώλια για τη διατήρηση της κερδοφορίας τους ύψους 1,8 τρις ευρώ από τον «ιδρώτα» των λαών της ΕΕ. 

Στη συνέχεια αναρωτήθηκε πόσο ακούμπησαν το λαϊκό εισόδημα και τα εργατικά δικαιώματα όλα τα προηγούμενα πακέτα στήριξης φέροντας ως παράδειγμα την προκλητική επιδότηση και στην Κέρκυρα, της «βαριά βιομηχανία του Τουρισμού» με τα πεντάστερα «μεγαθήρια». «Γιατί εκεί οι εργαζόμενοι δουλεύουν 7ήμερο, δωδεκάωρο (…) γιατί ενώ τα κέρδη των εταιρειών εκτοξεύονται, το λαϊκό εισόδημα πέφτει, το κατατρώγει ο πληθωρισμός, που τον δημιούργησαν οι πακτωλοί ενισχύσεων των οικονομικών ομίλων, με το αζημίωτο…

Γιατί αυτές οι τεράστιες επιδοτούμενες επενδύσεις δεν ακουμπούν σοβαρά προβλήματα του Κερκυραϊκού λαού όπως τα προβλήματα υδροδότησης το καλοκαίρι. Γιατί οι λαϊκές ανάγκες για έργα υποδομής, για το οδικό δίκτυο, για έργα πολιτικής προστασίας, που δεν φέρνουν το απαιτούμενο κέρδος για τους ανάδοχους επενδυτές δεν χρηματοδοτούνται από τα ευρωενωσιακά κονδύλια» ανέφερε.

Πρόσθετα επισήμανε ότι μόνο οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ αποκάλυψαν το νέο βαρύ μνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης που ψήφισαν ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ στο Ευρωκοινοβούλιο με τα 331 προγραμματισμένα αντιλαϊκά μέτρα που πάνε πακέτο με την εκταμίευση τον δόσεων.

Σχολιάζοντας την κριτική ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, και «Νέας Αριστεράς» ότι η κυβέρνηση παρεκκλίνει από την κανονικότητα της ΕΕ, σημείωσε ότι ο εξωραϊσμός της είναι το καλύτερο πλυντήριο της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκης.

Παράλληλα υπενθύμισε ότι τα κόμματα  της σοσιαλδημοκρατίας, σε όλες της τις εκδοχές τους, ήταν και είναι ο μεγαλύτερος χορηγός της κυβέρνησης της ΝΔ αφού στο ευρωκοινοβούλιο η σύμπλευση τους απογειώνεται. «Δεν υπήρξε αντιλαϊκός νόµος της ΕΕ, ψηφίσματα και κατευθυντήριες γραµµές που (…) να µην ταυτίστηκαν σε πάνω από 80%» επισήμανε!

Αντίστοιχα υπογράμμισε ότι «η διάψευση των προσδοκιών των λαών από φιλελεύθερους, σοσιαλδημοκράτες, δήθεν “προοδευτικούς”, ρίχνει νερό στο μύλο των εθνικιστικών και ακροδεξιών δυνάμεων» οι οποίες τόνισε όταν ασκούν τη διακυβέρνηση αποδεικνύονται κι εκείνοι από «τα καλύτερα παιδιά» του συστήματος.

Απευθυνόμενος σε όλους εκείνους που θέλουν να αποδοκιμάσουν την ΕΕ στις Ευρωεκλογές υποστήριξε ότι  έχουν επιλογή, το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ!

«Γιατί η ενίσχυση του ΚΚΕ θα σηµατοδοτήσει  αγωνιστικό μήνυμα μαχητικής αισιοδοξίας στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη» για να ενισχυθεί η πάλη του λαϊκού κινήματος ανέφερε και πρόσθεσε: «σε αυτήν την πάλη, ο λαός και η νεολαία έχουν να ακουμπήσουν στην πολιτική του Κόμματος, που σημαδεύει τον πραγματικό αντίπαλο, τους επιχειρηματικούς ομίλους, την ΕΕ. Που φωτίζει ότι ο λαός μπορεί να κερδίσει τη ζωή του σε σύγκρουση με τη στρατηγική της κερδοφορίας και με την αντιλαϊκή συναίνεση των άλλων κομμάτων» κατέληξε.

ΦΩΤΟ@ΚΚΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ