Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας ΕΛΜΕ- ΣΕΠΕ στις 12 Απριλίου

ΕΛΜΕ
11 Απριλίου 2024 / 11:01

Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στις 13:30 στις Π.Ε.- Δ.Ε. Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΣΕΠΕ). Με μια πρωτοφανή εγκύκλιο το ΥΠΑΙΘΑ καλεί να παυτούν χιλιάδες προϊσταμένες/-οι Νηπιαγωγείων και Διευθυντές/-ντριες Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων και να αντικατασταθούν από άλλες/-ους γιατί συμμετέχουν στην νέα απεργία – αποχή που έχουν κηρύξει οι ομοσπονδίες ΔΟΕ/ΟΛΜΕ/ΠΟΣΕΠΕΕΑ και τα σωματεία τους.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘΑ διότι με αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις αμφισβητεί το κατοχυρωμένο απεργιακό δικαίωμα Διευθυντών/-ντριών – Προϊσταμένων σχολικών μονάδων που υπερασπίζονται το Δημόσιο σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών  τους,  συμμετέχοντας σε νόμιμα κηρυγμένη απεργία – αποχή από τις διαδικασίες της ατομικής αξιολόγησης!

Οι ομοσπονδίες ΔΟΕ/ΟΛΜΕ έχουν νόμιμα προκηρύξει νέα απεργία – αποχή, η οποία καλύπτει συνδικαλιστικά τα μέλη τους για να μην προχωρήσουν σε καμία ενέργεια σχετιζόμενη με την ατομική αξιολόγηση.

Το δικαίωμα στην απεργία δεν έχει καταργηθεί! Με αγώνες και με αίμα εργατικό έχει κατοχυρωθεί στο Σύνταγμα και προστατεύεται.

Το ΥΠΑΙΘΑ στοχοποιεί αυτές/-ούς που υπερασπίστηκαν όχι τη θέση – ρόλο ευθύνης που θέλει να τους επιβάλλει, αλλά  τη δημοκρατία στο σχολείο και την παιδαγωγική ελευθερία των εκπαιδευτικών από «θέση  ευθύνης» απέναντι στους/στις μαθητ(ρι)ες, τους/τις συναδέλφους/-ισσες και τις συλλογικές αποφάσεις!

Η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΥΠΑΙΘΑ 3 χρόνια τώρα παλεύουν να επιβάλλουν το σχολείο της υποταγής και της εμπορευματοποίησης. 14 φορές  έσυραν στα δικαστήρια τα εκπαιδευτικά σωματεία και τις Ομοσπονδίες, με σκοπό να σταματήσουν τον δίκαιο αγώνα τους ενάντια στην εμπορευματοποίηση και τον επιθεωρητισμό. 

Μπροστά στη γενικευμένη οργή και αποφασιστικότητα των εκπαιδευτικών καταφεύγουν σε αυτό που ξέρουν καλύτερα: τον ολοκληρωτισμό, τον εκφοβισμό, τις απειλές ποινών. Επιτίθενται στο αγωνιστικό κομμάτι  των προϊσταμένων-διευθυντ(ρι)ών που στέκεται στο πλευρό του δημόσιου σχολείου και των εκπαιδευτικών!

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς πανελλαδικά που περήφανα και ανυπότακτα  αρνούνται  να παραδώσουν το δημόσιο σχολείο στα αρπαχτικά της αγοράς και του κέρδους!

Θα υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, αποφασιστικά, συντονισμένα και αταλάντευτα και δεν θα τους επιτρέψουμε να ακουμπήσουν κανέναν/καμία εκπαιδευτικό που δεν συμμετέχει στην αξιολόγηση, γιατί αντιδρά στην ιδιωτικοποίηση, εμπορευματοποίηση και κατηγοριοποίηση του δημόσιου σχολείου, με όποιον τρόπο και με όποιο ρόλο (διευθυντές/ντριες – προϊσταμένους/ες, εκπαιδευτικούς νεοδιόριστες/ους, μόνιμους/ες, αναπληρωτές/τριες).  

Διαμηνύουμε στα στελέχη  εκπαίδευσης (Διευθυντές Εκπαίδευσης, Συμβούλια Επιλογής και Υπηρεσιακά  Συμβούλια) που καλούνται να υλοποιήσουν τις αυθαίρετες  πράξεις του ΥΠΑΙΘΑ και να εκδώσουν πράξεις αντικατάστασης ότι οι εκπαιδευτικοί είναι απεργοί και προστατεύονται από το συνταγματικά κατοχυρωμένο απεργιακό δικαίωμα! 

Κανένας/καμιά να μη δεχτεί να αντικαταστήσει συνάδελφους/ισσες Διευθυντ(ρι)ες – Προϊσταμένες που στοχοποιούνται.

Δηλώνουμε ότι θα δώσουμε κάθε στήριξη συνδικαλιστική, οικονομική, νομική στα σωματεία και στους εκπαιδευτικούς που απειλούνται!

Η υπεράσπιση του απεργιακού  δικαιώματος  είναι υπόθεση όλων και καλούμε να πάρουν όλοι θέση, κόμματα, σωματεία, ομοσπονδίες, γονεϊκοί φορείς, η πανεπιστημιακή κοινότητα και όλο το εργατικό κίνημα μαχητικά και μαζικά να το υπερασπιστούμε με όλα τα μέσα.

Γιατί το ζήτημα αυτό ξεπερνάει τα όρια των σχολείων και της εκπαίδευσης. Είναι αιτία πολέμου για όλο το εργατικό κίνημα και ΔΕΝ θα επιτρέψουμε σε κανένα να παίξει μ΄ αυτό.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ/ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ