Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα με 225 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

ΣΥΛΛΗΨΗ
13 Απριλίου 2024 / 10:31
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Η αξία των κατασχεθέντων ναρκωτικών ουσιών εκτιμάται έως το ποσό του 1.807.040 €

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ. Συνελήφθη τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 11/04 ένας άνδρας στο λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας για παράβαση του νόμου «περί εξαρτησιογόνων ουσιών». Ειδικότερα:

Κατά τη διάρκεια στοχευμένου ελέγχου στον οποίο συμμετείχαν στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.), της Ομάδας Κ9 και του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, σε φορτηγό όχημα το οποίο είχε εκφορτωθεί από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από την Ιταλία, βρέθηκαν στο χώρο του φορτίου, 22 χαρτοκιβώτια, τα οποία περιείχαν διακόσιες 200 πλαστικές συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας (SKUNK), συνολικού μικτού βάρους 225,88 κιλά.

Η ποσότητα εντοπίστηκε κατόπιν ένδειξης από τον σκύλο ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. «Βλαντ»

Επιπλέον, διενεργήθηκε κατ’ οίκον έρευνα στην οικία του συλληφθέντα στη Χίο από στελέχη του Γραφείου Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.), του Γραφείου Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου με τη συνδρομή σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Κ9 «Νέδα». Κατά την έρευνα βρέθηκαν μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 11,8 γραμμαρίων, μία ζυγαριά ακριβείας, ένας πλαστικός τρίφτης, το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας και μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

Όλα τα προαναφερθέντα κατασχέθηκαν από τη Λιμενική Αρχή Χίου και από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας αντίστοιχα.

Ο 54χρονος οδηγός του φορτηγού πρόκειται να προσαχθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Η αξία των κατασχεθέντων ναρκωτικών ουσιών εκτιμάται έως το ποσό του ενός εκατομμυρίου οκτακοσίων επτά χιλιάδων σαράντα ευρώ (1.807.040 €).

ΦΩΤΟ@ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.