Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην έκθεση Beyond 2024

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
02 Μαΐου 2024 / 10:46
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τις 25 έως τις 27 Απριλίου 2024.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο συμμετείχε με δικό του περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Τεχνολογίας & Καινοτομίας BEYOND 2024, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τις 25 έως τις 27 Απριλίου 2024.

Στο περίπτερο αποτυπώθηκαν οι διάφορες εφαρμογές του Ιονίου Πανεπιστημίου σε ευρεία πεδία όπως η υγεία, οι τέχνες, η κυβερνοασφάλεια και τα συστήματα χαμηλού κόστους. Την έκθεση επισκέφτηκε ο Μιχάλης Μπλέτσας, ερευνητής και διευθυντής πληροφορικής του MIT Media Lab, ο οποίος ενθουσιάστηκε ιδιαιτέρως από την εφαρμογή για την πρώιμη διάγνωση γνωστικών διαταραχών, προϊόν του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας του Τμήματος Πληροφορικής.

Στο πλαίσιο της αυξημένης δραστηριοποίησης του Ιονίου Πανεπιστημίου στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, ο συντονιστής της ομάδας του Ιονίου Πανεπιστημίου και Επίκουρος Καθηγητής, Άρης Βραχάτης, πραγματοποίησε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην live stream εκπομπή του Οικονομικού Ταχυδρόμου (ot.gr). Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ανέλυσε τα πρωτοποριακά εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης που έχει σχεδιάσει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, τα οποία συνεισφέρουν σε πολλούς τομείς της καθημερινότητας και ενισχύουν την καινοτομία και τη βιωσιμότητα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Η Καθηγήτρια Χριστίνα Μπενέκη, Αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης του Ιονίου Πανεπιστημίου, είχε μια δραστήρια παρουσία σε σημαντικές εκδηλώσεις όλο το τριήμερο, αναδεικνύοντας τον πρωτοποριακό χαρακτήρα και την ερευνητική δυναμική του Ιονίου Πανεπιστημίου. Ήταν καλεσμένη και παρέστη στην Τελετή Βράβευσης του διαγωνισμού «#Her_Research 2024», μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος - ΣΕΓΕ για τη στήριξη και την ενδυνάμωση των γυναικών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της έρευνας, της καινοτομίας και της γνώσης, αναδεικνύοντας τη σύνδεση της επιστημονικής έρευνας με την επιχειρηματική δραστηριότητα. Η δράση «#Her_Research 2024» τελεί υπό την αιγίδα του Ιονίου Πανεπιστημίου, αναδεικνύοντας περαιτέρω τη σημαντική συμβολή του στην επιστημονική κοινότητα και την καινοτόμο έρευνα. Στην εκδήλωση τονίστηκε η σημασία της γυναικείας επιχειρηματικότητας και καινοτομίας. Επιπλέον, η Χ. Μπενέκη έδωσε το παρόν στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Τεχνολογίας & Καινοτομίας BEYOND 2024, όπου συνομίλησε με σημαντικούς φορείς του τεχνολογικού και ερευνητικού κλάδου, επισημαίνοντας την έντονη ερευνητική δραστηριότητα του Ιονίου Πανεπιστημίου στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης.

ΦΩΤΟ@ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.