Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκλέχθηκε το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας

Δημοτικό Συμβούλιο
05 Μαρτίου 2017 / 22:37

ΚΕΡΚΥΡΑ. Γυναικοκρατείται το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς εκλέχθηκαν γυναίκες τόσο στη θέση της Προέδρου όσο και στη θέση της Γραμματέως.

Η ψηφοφορία για τις δημαιρεσίες ολοκληρώθηκε την Κυριακή το βράδυ, αφού το μεσημέρι διεκόπη η συνεδρίαση λόγω της Λιτανείας της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας.

Η Μαρία Μουζακίτη με 31 ψήφους υπέρ, 13 λευκά και ένα άκυρο, είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία του συμβουλίου. Ψήφισαν 45 δημοτικοί σύμβουλοι. Αντιπρόεδρος παραμένει ο Νίκος Καλόγερος από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, Κερκυραίων Δήμος, ο οποίος εκλέχτηκε με 35 ψήφους και 10 λευκά.

Ο Γραμματέας του Προεδρείου, σύμφωνα με τον κανονισμό μπορεί να προταθεί από την ελάσσονα αντιπολίτευση. Ωστόσο αμφότερες οι παρατάξεις του Γιάννη Τρεπεκλή και του Μπάμπη Χαραλάμπους, δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να συμμετέχουν. Σε αυτήν την περίπτωση υποψήφιος για τη θέση προτείνεται από την παράταξη της πλειοψηφίας και έτσι γραμματέας εκλέχθηκε η Μαρία Λάμπουρα με 36 ψήφους υπερ και 9 λευκά.