Σάββατο 18.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο εξής μόνο σε ειδικά πλαίσια τα αγγελτήρια γραφείων κηδειών

Διεύθυνση Καθαριότητας
27 Μαρτίου 2017 / 12:39

Μέχρι 30 Μαρτίου θα έχουν απομακρυνθεί οι παράνομες τοιχοκολλήσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αισθητικής ρύπανσης από την επικόλληση αγγελτηρίων σε στύλους, δένδρα κλπ, από τα γραφεία τελετών.

Από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Κέρκυρας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
Με  τον ισχύοντα Κανονισμό Καθαριότητας, ο οποίος ψηφίστηκε με την 10-163/03-04-2014 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, υποδεικνύεται η συμπεριφορά όλων των δημοτών και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο  Δήμο Κέρκυρας, με στόχο την  προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, την προστασία και ανάδειξη  των περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και τουριστικού ενδιαφέροντος και την αναβάθμιση της εικόνας της παλιάς πόλης της Κέρκυρας  που έχει εγγραφεί στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Σε αυτό το πλαίσιο, δεδομένου ότι σημαντικό πρόβλημα αισθητικής ρύπανσης αποτελεί η επικόλληση, από τα γραφεία τελετών, αγγελτηρίων σε στύλους, δένδρα κλπ, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή  17 Μαρτίου, συνάντηση των επαγγελματιών του κλάδου, με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Μετά από γόνιμη συζήτηση, συναποφασίσθηκε ότι έως και την Πέμπτη 30 Μαρτίου, θα απομακρυνθούν,  με μέριμνα των επαγγελματιών οι παράνομες επικολλήσεις / τοιχοκολλήσεις  από όλο το  Δήμο.

Παράλληλα, η επικόλληση των αγγελτηρίων θα γίνεται στο εξής μόνο στα κοινοτικά καταστήματα είτε σε διατιθέμενα για το σκοπό αυτό  πλαίσια. Καμία επικόλληση αγγελτηρίου δε  θα λαμβάνει χώρα εκτός αυτών.
Επίσης, θα αναληφθεί πρωτοβουλία, με πρόταση των  τοπικών συμβουλίων, να καθορισθούν  θέσεις τοποθέτησης ειδικών πλαισίων.