Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαβεβαιώσεις ΟΛΚΕ για τον κόμβο, αγνοείται ο εργολάβος στη Γαρίτσα

Κόμβος
29 Μαρτίου 2017 / 14:23

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εμμονή έγινε στους Κερκυραίους η αποπεράτωση του κόμβου στο Τελωνείο κι έτσι συνήθισαν να παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα,

σύμφωνα με το δημοσιογραφικό στερεότυπο, κάθε εξέλιξη του θέματος. Ο εργολάβος μπορεί να μην εμφανίσθηκε ακόμα, άρχισε όμως η αλληλογραφία της κατασκευαστικής Όδευση Α.Ε. με την διοίκηση του ΟΛΚΕ σε απάντηση της ειδικής διαταγής που εξέδωσε. Κι αυτό δεν είναι καλό νέο. Διότι καλό θα ήταν να επέστρεφε το συνεργείο στο εργοτάξιο. Όλα τα άλλα είναι τακτικές, που δεν συμβάλουν στην αποπεράτωση του έργου. Τούτου δοθέντος, οι Υπηρεσίες του λιμανιού εξέδωσαν και δεύτερη (σ.σ. και τελευταία) ειδική διαταγή με την οποία ζητείται από τον εργολάβο να εγκαταστήσει την σήμανση στον χώρο και να τον απαλλάξει από τους όγκους του χώματος που βρίσκονται παντού. Ως εναλλακτική λύση, αναμένεται τεχνική διευθέτηση του οδοστρώματος, οπωσδήποτε πριν από το Πάσχα ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα κυκλοφορίας. 
 
Περί της μελέτης
 
Μάλιστα πηγές του ΟΛΚΕ αντιτείνουν στην κριτική που δέχονται (και) για τη μελέτη του έργου ότι η στην τελική του μορφή θα ανταποκρίνεται στα φορτία καλύτερα απ' όσο ανταποκρινόταν μέχρι πρότινος με τα φανάρια και τη μονή λωρίδα κυκλοφορίας. Μπορεί να εξυπακούεται ότι η κίνηση στον κόμβο θα γίνεται με χαμηλές ταχύτητες όμως πρόκειται για δυο αντί μιας λωρίδες, και δίχως την στάση που επέβαλαν οι φωτεινοί σηματοδότες (σ.σ. όταν λειτουργούσαν δηλ. σπανίως ύστερα από μια βροχή). Αρκεί βεβαίως να ασφαλτοστρωθεί και να τελειώσει.

Διαβεβαιώσεις από τον ΟΛΚΕ

Κάτω από την κοινωνική κατακραυγή για την εμπλοκή της εργολαβίας, ο ΟΛΚΕ εξέδωσε σήμερα δελτίο τύπου με το οποίο επιχειρεί να καθησυχάσει τους δημότες, ιδιώτες και επαγγελματίες, για την εξέλιξη του έργου: «Ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας ΑΕ διαβεβαιώνει ότι θα πράξει ό,τι είναι απαραίτητο για την ομαλή διευθέτηση του ζητήματος της εμπλοκής του έργου που εκτελείται στον νέο Κόμβο του Λιμένα Κέρκυρας.
Η ομαλή αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο συγκεκριμένο σημείο εισόδου προς την πόλη της Κέρκυρας αποτελεί πρώτη και κύρια προτεραιότητα ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα». 
  
 
Η Γαρίτσα
 
Στα κουρτελάτσα ο εργολάβος εξακολουθεί να αγνοείται, παρά τους λεονταρισμούς του περιφερειάρχη. Κι ενώ η καλοκαιρινή περίοδος προσφέρεται για την αποκατάσταση των ζημιών, το έργο δεν χρηματοδοτείται ενώ ερωτηματικό παραμένει αν η επίβλεψη του θα προτρέψει την εργολήπτρια εταιρεία να ξεκινήσει (σ.σ. όταν ξεκινήσει) από την αποκατάσταση του πλακάδου με την πλήρωση των υποσκαφών κι όχι από την αποπεράτωση του τείχους στον ΝΑΟΚ. Τεχνικές πηγές που ρωτήθηκαν σχετικά από την κ.Ε. θεωρούν ότι εφόσον αποκατασταθεί η χρηματοδότηση είναι δυνατόν τα κουρτελάτσα να διορθωθούν κατά την καλοκαιρινή περίοδο κι όποιες διαφορές υπάρξουν στη χρηματοδότηση (σ.σ. κι έτσι την απαίτηση συμπληρωματικής σύμβασης) να αφορούν στο τείχος.