Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στα χνάρια της βρετανικής παρουσίας στην Κέρκυρα το κανάλι ITV

ITV
30 Μαρτίου 2017 / 15:18

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αναχώρησαν σήμερα για την Αγγλία τα μέλη της δημοσιογραφικής αποστολής του ITV, που έκαναν ρεπορτάζ για τους Durrells στην Κέρκυρα.

Συγκεκριμένα η 4μελής αποστολή αποτελείτο από τους: παρουσιάστρια Alison Hammond, παραγωγό Beth Riddlesworth, συντονίστρια παραγωγής Joanne Humphreys και εικονολήπτη Martin Pettit.

Ξεναγήθηκαν σε όλο το μήκος του νησιού, τόσο σε σημεία που σχετίζονται με τους Durrells (Κοντόκαλι, Grecotel Danilia Village, Καλάμι - White House των Durrells),αλλά και σε πολλά άλλα. Απόλαυσαν το ηλιοβασίλεμα στο Λογγά, συνάντησαν Άγγλους μόνιμους κατοίκους της Κέρκυρας σε Κασσιώπη και Αχαράβη με τους οποίους έκαναν και σύντομες συνεντεύξεις, είδαν όμορφες παραλίες, πανοραμική θέα από το παρατηρητήριο Κάιζερ στον Πέλεκα, ενώ γνώρισαν και το μοναδικό οικοσύστημα στον Ίσσο με το κεδρόδασος, τις αμμοθίνες και τη Λιμνοθάλασσα Κορισσίων.

Η ξενάγηση στην Πόλη περιελάμβανε σημεία τόσο βρετανικού όσο και γενικότερου ενδιαφέροντος (Μποσκέτο Durrell στην Πόλη, Γήπεδο Κρίκετ στην Κάτω πλατεία, Στέρνα Maitland, Ανάκτορο Μιχαήλ και Αγ. Γεωργίου, Λιστόν, Δημαρχείο, Duomo, Εβραϊκή κ.α.)