Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στη μνήμη του 19χρονου παλικαριού, του Χρήστου Κούρκουλου

δυστύχημα
02 Nov 2017 / 09:36
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Ο άνθρωπος αποδεικνύεται, σε πλείστες όσες περιπτώσεις, ικανός για το χειρότερο και για το καλύτερο. Άλλοτε φορέας της τυφλής βίας απέναντι στον εαυτό του και τη φύση άλλοτε ζωογόνος, δημιουργικός και τρυφερός.

Στη δεύτερη έκφρασή του συγκαταλέγεται η βαθειά ανθρωπιστική απόφαση της οικογένειας Κούρκουλου να δώσει ζωή σε τόσους συνανθρώπους, επιτρέποντας τη μεταμόσχευση ζωτικών οργάνων του άτυχου γιου. Δεν είναι μόνον η αξιοπρεπής και περήφανη στάση της απέναντι στον ανείπωτο πόνο της απώλειας αλλά και ο τρόπος που επέλεξε να τον αντιμετωπίσει, κάνοντας τον Χρήστο, τον φύλακα άγγελο τόσων συνανθρώπων. Αυτή η ενέργεια γίνεται μεμιάς παρακαταθήκη για ολόκληρη την οικογένεια, αναδεικνύει τα πιο πλούσια ανθρώπινα χαρακτηριστικά, κι έτσι την προσδιορίζει. Μπράβο, ο γιος σας πρέπει να ήταν πολύ περήφανος για την οικογένειά του!
Οι Κερκυραίοι έζησαν τη δραματική περιπέτεια με αποκορύφωμα την συγκλονιστική επιχείρηση μεταμόσχευσης, που ξετυλίχθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης, με την απόφαση της οικογένειας του Χρήστου Κούρκουλου, την συνδρομή της Διοίκησης του νοσοκομείου, των γιατρών του νοσηλευτικού προσωπικού, άλλων γιατρών και στελεχών Υγείας στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, πιλότων, οδηγών ασθενοφόρων, στελεχών αεροδρομίων, τροχονόμων και τόσων άλλων, που μας υποχρεώνουν να υποκλιθούμε στο μεγαλείο της ανθρωπιάς και της επαγγελματικής τους συνέπειας.
Μόνο να αναλογισθεί κανείς πόσες αποφάσεις απαιτήθηκαν για να τρέξει αυτή η επιχείρηση, την άνιση μάχη με τον χρόνο, τον απίθανα μεγάλο όγκο των συναισθημάτων που εξερράγησαν και την προσπάθεια που καταναλώθηκε, λυγίζει από το βάρος της και ανασταίνεται από την ευεργεσία της απόπειρας. Ξανασυναντιέται με ό, τι ανθρωπιστικό έχει μέσα του, αναστοχάζεται για όσα έκανε και όσα χρωστάει στον διπλανό του.
Η επική επιχείρηση μεταμόσχευσης τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης μετέτρεψε τον άτυχο, νέο μοτοσικλετιστή σε Άγιο, προστάτη της πιο δίκαιης και ωραίας ανθρώπινης συμπεριφοράς, επιβεβαιώνοντας ίσως τη μαρτυρική προϋπόθεση κάθε ανάστασης. Σπονδή στη μνήμη του, βάλσαμο στις ψυχές των δικών του!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.