Τρίτη 21.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι αυταπατημένοι!

Ελίνα Λάσκαρι
13 Μαΐου 2016 / 12:54

Τρία είναι τα μεγάλα προβλήματα της πόλης μας: το κυκλοφοριακό - στάθμευση, η ύδρευση και η διαχείριση των απορριμμάτων.

Την υδροδότηση ακούστηκε κάποτε ότι αποφασίσαμε να τη λύσουμε με φράγματα. Τι, πως πού και πότε δεν το γνωρίζαμε αλλά ούτε και κανείς ασχολείτο, αφού η προϋπόθεση και μόνον της σοβαρής μελέτης που απαιτείτο ακύρωνε την οποιαδήποτε ελπίδα για την αντιμετώπιση του θέματος. 
Το ίδιο ίσχυσε και για το κυκλοφοριακό. Μιλήσανε για εσωτερικό δακτύλιο που προϋπέθετε όμως πολεοδομικές μελέτες και εκεί ..σταμάτησαν. Η απαλλαγή του ιστορικού κέντρου από την αυθαίρετη στάθμευση ήταν άλλης φύσης πρόβλημα, που απαιτούσε όμως και αυτό μελέτη και αποφάσεις. Από πού;
Όσο για τα σκουπίδια, την Κυριακή θα γνωμοδοτήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Εγκατάστασης Διαχείρισης Απορριμμάτων στον Ακροκέφαλο Τεμπλονίου. Τι θα συμβεί στην περίπτωση αρνητικής γνωμοδότησης του Π.Σ.; Και που θα πάει ο ΧΥΤΥ αν δεν τον θελήσουν ούτε οι Λευκιμμιώτες; Φιλοσοφικό το ερώτημα. Επί της ουσίας ούτε με αυτό ασχολείται κανείς, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι οι καθ΄ύλην αρμόδιοι αντί να μελετούν και να αποφασίζουν, γνωμοδοτούν. 
Και όμως! Στη Ρόδο μας λένε ότι αντιμετώπισαν πολλά από τα παρεμφερή προβλήματά τους με επιτυχία ενώ και στα Γιάννενα μαθαίνουμε ότι η λύση τους για τα σκουπίδια διαθέτει στόχους, χρονοδιαγράμματα και κοστολόγηση. Τι διάολο, μόνον εμείς δηλ. ψηφίζουμε διαρκώς τους …αυταπατημένους;