Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέο ΕΑΚΚ, χρειάζεται!

EDITORIAL
03 Ιανουαρίου 2024 / 16:22
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Αν το καλοσκεφθείτε, το νησί με τέτοιες επιδόσεις στον τουρισμό αλλά και τον αθλητισμό, δικαιούται σύγχρονων και αποδοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων.

Να μην την πάθουμε σαν την ΑΕΚ, που κατεδάφισε το γήπεδό της χωρίς να έχει δέσει την κατασκευή νέου. Όμως η διάθεση επιπλέον επιχορήγησης για το 2024 στο ΕΑΚ Κερκύρας δεν σώζει την κατάσταση. Όλοι γνωρίζουν ότι τάχει φάει τα ψωμιά του! Τόσο που η επιβεβλημένη ανασυγκρότηση πρέπει να είναι γενναία. Κι αυτό δεν γίνεται σιγά, σιγά και με μπαλώματα. Όμως αυτό ίσως και να μην είναι αποκλειστικό θέμα της ΓΓΑ αλλά πρωτίστως της Κέρκυρας, της τοπικής Διοίκησης και των αθλητικών της φορέων.

Αν το καλοσκεφθείτε, το νησί με τέτοιες επιδόσεις στον τουρισμό αλλά και τον αθλητισμό, δικαιούται σύγχρονων και αποδοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων. Κι αυτό σημαίνει δημόσια επένδυση κλίμακας ώστε να επανέλθουμε στην ικανοποίηση του δικαιώματος δωρεάν άθλησης για τη νεολαία (σ.σ. ας μην επεκταθούμε σε λεπτομέρειες) σε εγκαταστάσεις συμβατές τόσο με τις ανάγκες του κοσμάκη όσο και με τον πλούτο που παράγεται εδώ.

Το αν θα παραμείνουν οι εγκαταστάσεις εκεί που βρίσκονται ή θα μετακινηθούν (σ.σ. στα όρια της πόλης εννοείται) είναι θέμα πολιτικών αποφάσεων και του πολεοδομικού/χωροταξικού σχεδίου, που ήδη εκπονείται. Δεν μένει παρά ν' ανοίξει διάλογος, όπως ο νομοθέτης προβλέπει και οι νέες Αρχές κατά κόρον υποσχέθηκαν. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας εφόσον συμβεί, επιβάλλεται να μην αμφισβητηθεί ποτέ και από κανέναν και για κανέναν λόγο, ο δημόσιος χαρακτήρας των εγκαταστάσεων, με το γνωστό αναπτυξιακό παραμυθάκι, που αφαιρεί ολοένα χώρο από τους πολίτες.

Η σημερινή Κέρκυρα, η Επτάνησος ολόκληρη, δεν λυτρώνεται με νοικυροσύνες. Τα πολλά χρόνια κακοδιοίκησης που παρήλθαν, άφησαν εκτός των ανανηψάντων «ενόχων» και παρακμάζουσα την υποδομή, τόσο που γιατρειά δεν δίνεται με ασπιρίνη. Τζάμπα έξοδα, ανακύκλωση συγχαρητηρίων φωτογραφιών και φάλτσων προσδοκιών.

Μόνον να μην την πάθουμε σαν τον Γιάννη Γρανίτσα, που πίστεψε πως θα εντάξει την ανοικοδόμηση του «Νίκος Γκούμας» στη Νέα Φιλαδέλφεια το 2003, στο πρόγραμμα δημιουργίας εγκαταστάσεων ενόψει τότε της ελληνικής Ολυμπιάδας και προχώρησε στην κατεδάφιση του γηπέδου, καταδικάζοντας στην εξορία την ΑΕΚ επί δυο δεκαετίες!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.