Σάββατο 18.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Άννα Διαμαντοπούλου στ 17ο Παγκόσμιο Συνέδριο Κλωστοϋφαντουργίας στην Κέρκυρα

17ο Παγκόσμιο Συνέδριο Κλωστοϋφαντουργίας
24 Μαΐου 2017 / 15:42

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το 17ο Παγκόσμιο Συνέδριο Κλωστοϋφαντουργίας της AUTEX (Association of Universities for Textiles) διοργανώνεται από 29 ως 31 Μαΐου στην Κέρκυρα.

Το AUTEX είναι η Ένωση Πανεπιστημίων στη οποία μετέχουν αναγνωρισμένα πανεπιστήμια στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας από όλο τον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1994 και σήμερα διαθέτει 39 ενεργά μέλη από 28 χώρες. Την χώρα μας εκπροσωπεί αποκλειστικά  το τμήμαΚλωστοϋφαντουργών Μηχανικών του Α.Ε.Ι.ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ.
Συνεχίζοντας την παράδοση των  επιτυχημένων  Συνέδριων Κλωστοϋφαντουργίας παγκοσμίου εμβέλειας το φετινό 17ο Παγκόσμιο Συνέδριο Κλωστοϋφαντουργίας της AUTEX - Shaping the Future διοργανώνεται στο ξενοδοχείο Corfu Holiday Palace από Δευτέρα 29 έως Τετάρτη 31 Μαΐου 2017(www.autex2017.org).
 Η θεματολογία του εκτείνεται στη ευρύτερη περιοχή της Κλωστοϋφαντουργικής  επιστήμης- έρευνας - τεχνολογίας καθώς των συναφών Επιστημών. Το Συνέδριο θα  αποτελέσει  ένα φόρουμ για την παρουσίαση των ερευνητικών καινοτομιών και  την ανταλλαγή ιδεών, συγκεντρώνοντας τις ακαδημαϊκές, βιομηχανικές και επιχειρηματικές κλωστοϋφαντουργικές κοινότητες από όλο τον κόσμο σε ένα ειδυλλιακό φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον. Επιστήμονες και στελέχη  Κ/Υ από όλο τον κόσμο θα μοιραστούν γνώσεις, εμπειρίες και θα οραματιστούν το μέλλον της κλωστοϋφαντουργίας.
Οι επίσημες εγγραφές έχουν περάσει τις 600 από 52 διαφορετικές χώρες. Την έναρξη του συνεδρίου θα κηρύξει  ο Δήμαρχος της πόλης, κος Κώστας Νικολούζος, παρουσία  εκπρόσωπων της τοπικής κοινωνίας και της περιφέρειας. Επίσημοι προσκεκλημένοι ομιλητές είναι η κα Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος του Δικτύου για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη – πρ. Επίτροπος ΕΕ – πρ. Υπουργός.