Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θα «τα πούνε» στους ασθενείς του Νοσοκομείου Κέρκυρας

Για τα παιδιά μας
18 Δεκεμβρίου 2017 / 14:31

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από το Σωματείο «Για τα παιδιά μας» και συγκέντρωση βιβλίων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή τις ημέρες των Χριστουγέννων και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το σωματείο «Για τα παιδιά μας» με την Σχολική Χορωδία Δημοτικού Σχολείου Καναλιών, διδασκαλίας Χριστίνας Καλλιαρίδου θα πουν τα κάλαντα των Χριστουγέννων για τους εργαζόμενους αλλά και τους ασθενείς που θα βρίσκονται στο νοσοκομείο.
Η χορωδία θα είναι εκεί την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στις 10:00 το πρωί με προγραμματισμό να τραγουδήσουν αρχικά στην είσοδο του Νοσοκομείου και στην συνέχεια έξω από Παιδιατρική Κλινική. Όπως και τα προηγούμενα δύο έτη έτσι κι αυτή τη χρονιά στην είσοδο του Νοσοκομείου μπροστά από την εκκλησία έχουν προβλέψει να υπάρχουν γλυκά για τους χορωδούς και τους εργαζόμενους και κάποια δωράκια για τα παιδάκια της χορωδίας αλλά και όσα θα νοσηλεύονται αυτές τις γιορτινές μέρες.

Ταυτόχρονα το Σωματείο θα παραδώσει στην Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής, για την δημιουργία παιδικής βιβλιοθήκης, τα πρώτα 25 παιδικά βιβλία που συγκέντρωσαν στην ημερίδα της 25ης Νοεμβρίου στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
Ανάμεσά τους και η «Ερμιόνη στην Φεγγαρογιορτή» της Κατερίνας Χριστόγερου η οποία παραχώρησε τα δικαιώματα και τη διακίνηση του βιβλίου για τους σκοπούς του συλλόγου.
Την ίδια στιγμή ξεκινά ταυτόχρονη συγκέντρωση παιδικών βιβλίων παλιών και νέων για τη δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, σε πολλά σημεία του νησιού. Πρόκειται για μια συνεργασία του Σωματείου «Για τα παιδιά μας» με την Παιδιατρική Κλινική και τον Επίκουρο καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου Πέτρο Κωσταγιόλα.
 
ΤΑ ΑΡΧΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ME TYXAIA ΣΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ:
 
1.      Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Σκριπερού
2.      Αλεξάνδρα Ψωμαδελη Φαρμακείο Κασσιώπη
3.      «Ό,τι αγαπώ» Κέντρο Προσχολικής Αγωγής Δημιουργίας και Έκφρασης Αλυκές Ποταμού
4.      «Ίδη» Κορακιανίτη Παναγιώτα Κέντρο Πρόληψης Διάγνωσης Αποκατάστασης και Θεραπείας 6ο Χιλ. Εθνικής Παλαιοκαστριτσης Κοντοκαλι
5.      Andrioti School, Κέντρο Ξένων Γλωσσών & Δια Βίου Μάθησης, Αλκινόου 33, Γαρίτσα
6.      The Factory by Rena Kontou, performance and fitness studio, Εθνικής Παλαιοκαστριτσας  23, Σολάρι
7.      Κέντρο ειδικών θεραπειών «Λογοπαίγνιο»  Ανδρέα Ανδρεάδη 5 πλατεία Σορόκο
8.      Γραφείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαφατιώνων στο χωριό Καλαφατιώνες
9.      Κέντρο Λογοθεραπείας, Ειδικής Αγωγής, Εργοθεραπείας & Συμβουλευτικής Ισμήνης Τόλη  Ακροποταμιά Προφήτη Ηλία, Ποταμός
10.  Vanilla Chic κατάστημα παιδικών βαπτιστικά στην Ρόδα
11.  Κέντρο Λογοθεραπειας Καρουμπη Μαρία και Στυλιανής Χουρχουλη Ιωάννη Θεοτόκη 104
12.  Βιοκινησης Κέντρο Φυσικοθεραπείας Εθν. Αντιστάσεως 40
13.  Boulanger Φούρνος Κουλουρη Σταμάτη Σολαρι
14.  Boulanger Φούρνος Κουλουρη Σταμάτη Βρυώνη
15.  Δημοτικό Σχολειό Αφρας
16.  Γραφεία Πολιτιστικού Συλλόγου Αφρας
 
 
Όποιοι επιθυμείτε να γίνει στον χώρο σας συγκέντρωση  βιβλίων επικοινωνήστε  στα :6932907978 στο  E-mail: [email protected] και στις σελίδες https://www.facebook.com/yiatapediamas και https://www.facebook.com/groups/162861184059240