Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κυριακή των Βαΐων

Πάσχα
20 Απριλίου 2016 / 21:31

11:00 Λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος. Την Κυριακή των Βαΐων, μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. του πολιούχου Αγίου, πραγματοποιείται η μεγαλύτερη λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος, τόσο σε διάρκεια όσο και σε διαδρομή, περίπου κατά μήκος των παλαιών τειχών της πόλης, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Κερκύρας κ.κ. Νεκταρίου.

Η λιτανεία θεσπίστηκε το έτος 1629, σε ανάμνηση της θαυματουργικής απαλλαγής του νησιού από την πανώλη. 20:30 Συναυλία της Φιλαρμονικής Ένωσης Κέρκυρας «Καποδίστριας» και του Εκκλησιαστικού Τμήματος της «Χορωδίας Κέρκυρας» στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Φρούριο.
Κυριακή των Βαΐων 11:00 Λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος. Την Κυριακή των Βαΐων, μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. του πολιούχου Αγίου, πραγμα- τοποιείται η μεγαλύτερη λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος, τόσο σε διάρκεια όσο και σε διαδρομή, περίπου κατά μήκος των παλαιών τειχών της πόλης, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Κερκύρας κ.κ. Νεκταρίου. Η λιτανεία θεσπίστηκε το έτος 1629, σε ανάμνηση της θαυματουργικής απαλλαγής του νησιού από την πανώλη. 20:30 Συναυλία της Φιλαρμονικής Ένωσης Κέρκυρας «Καποδίστριας» και του Εκκλησιαστικού Τμήματος της «Χορωδίας Κέρκυρας» στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Φρούριο.

Πηγή: www.corfuland.grΚυριακή των Βαΐων 11:00 Λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος. Την Κυριακή των Βαΐων, μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. του πολιούχου Αγίου, πραγμα- τοποιείται η μεγαλύτερη λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος, τόσο σε διάρκεια όσο και σε διαδρομή, περίπου κατά μήκος των παλαιών τειχών της πόλης, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Κερκύρας κ.κ. Νεκταρίου. Η λιτανεία θεσπίστηκε το έτος 1629, σε ανάμνηση της θαυματουργικής απαλλαγής του νησιού από την πανώλη. 20:30 Συναυλία της Φιλαρμονικής Ένωσης Κέρκυρας «Καποδίστριας» και του Εκκλησιαστικού Τμήματος της «Χορωδίας Κέρκυρας» στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Φρούριο.