Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το 16ο Συνέδριο NETTIES στην Αναγνωστική Εταιρία

NETTIES
03 Μαΐου 2018 / 13:35
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η IAFeS (International Association for eScience) σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ΤΑΒΜ/IHRC διοργανώνει, το 16ο Διεθνές Συνέδριο «NETTIES:

Access to Knowledge in the 21st Century - the Interplay of Society, Education, ICT, and Philosophy», που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 5 Μαΐου 2018 στην Αναγνωστική Εταιρία Κέρκυρας, με προεδρίες των Radu Vasiu, Καθηγητή και Προέδρου της IAFeS και Μαρίας Κανελλοπούλου - Μπότη, Αν. Καθηγήτριας, ΤΑΒΜ, Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
Οι ομιλητές επικεντρώνονται στην πρόσβαση στη γνώση στον 21ο αιώνα και στην αλληλεπίδραση μεταξύ κοινωνίας, εκπαίδευσης, Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών και φιλοσοφίας. Οι θεματικές καλύπτουν τις ενότητες Φιλοσοφία και Γνώση, Πνευματική Ιδιοκτησία και Ανοικτή Πρόσβαση, Κοινωνία και Επιχειρήσεις και Εκπαίδευση.
Κύριος ομιλητής του Συνεδρίου θα είναι ο Ισίδωρος Καρατζάς, Επικεφαλής τομέα Δεοντολογίας της Έρευνας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Directorate-General for Research and Innovation (Head of Sector of Ethics and Research Integrity, EC).
Eιδική συνεδρία αφορά την Ανοικτή Πρόσβαση στην Πληροφορία τον 21ο αιώνα, στην οποία θα προεδρεύσει ο Ομότιμος Καθηγητής Paul Sturges του Πανεπιστημίου Loughborough, UK.
Επίσης, θα γίνει ειδική συνεδρία για την Προσφυγική Κρίση στην Ελλάδα, προκειμένου να μελετηθούν οι προκλήσεις και οι προοπτικές στον χώρο της εκπαίδευσης των παιδιών-προσφύγων. Τη συζήτηση θα διευθύνει ο Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Νομικής ΑΠΘ, Λάμπρος Κοτσίρης, ενώ θα συμμετάσχουν, ως κεντρικοί ομιλητές, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Γεώργιος Αγγελόπουλος, η Συντονίστρια της Ομάδας Διαχείρισης, Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης των Προσφύγων, Γκέλη Αρώνη, η υπεύθυνη για τις μονάδες υποδοχής προσφύγων στη Μαλακάσα και τον Ελαιώνα, Λίνα Πανταζή, και ο Γενικός Συντονιστής της International Organization of Migration, Ιωάννης Μπαβέας. 
Περισσότερες πληροφορίες στον επίσημο ιστοχώρο:
https://www.iafes.net/16th-netties-conference

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.