Σάββατο 18.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στα… πορτοκαλί την Κυριακή το San Giacomo!

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
22 Nov 2018 / 17:09

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πρωτοβουλία Σοροπτιμιστικού Ομίλου, για την Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στα πορτοκαλί θα φωταγωγηθεί το San Giacomo την προσεχή Κυριακή! Αιτία; Η πρωτοβουλία του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Κέρκυρας, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Δήμου, επ’ αφορμή του, ανήμερα, 25/11, εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών».
Το πορτοκαλί θεωρείται το χρώμα, που αντιπροσωπεύει ένα μέλλον απαλλαγμένο από φαινόμενα και εκδηλώσεις βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών. Σ’ αυτή, λοιπόν, τη λογική, Σοροπτιμιστικός Όμιλος και Δήμος, επιθυμούν να προωθήσουν, μ’ αυτή τη συμβολική κίνηση, τα μηνύματα της μέρας, στην κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης της κοινωνίας γύρω απ’ το συγκεκριμένο («σημαντικό και με παγκόσμια διάσταση», όπως αναφέρεται) ζήτημα.
«Η βία κατά των Γυναικών, σε όλες τις μορφές της», αναφέρει, μεταξύ άλλων, το μήνυμα του Σοροπτιμιστικού Ομίλου – Δήμου, «εξακολουθεί να είναι μια συστηματική και διαδεδομένη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για το πιο αποσιωπημένο έγκλημα διαρκείας. Δεν απορρέει ούτε αφορά σε συγκεκριμένο πολιτισμό, κουλτούρα, χώρα ή ομάδα γυναικών.»