Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Τραβέρσο ανάποδο - Πορεία προς το Βοριά»

Τραβέρσο ανάποδο
10 Απριλίου 2019 / 14:15

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Πέμπτη 11/4 στις 12:00 στο ισόγειο της Νομαρχίας θα γίνει παρουσίαση του συνδυασμού

(Τραβέρσο ανάποδο) ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΟΡΙΑ που συμμετέχει στις εκλογές του Μαΐου για το Δήμο της Βόρειας Κέρκυρας.
« Η διαίρεση του Δήμου της Κέρκυρας έρχεται να μοιράσει τη χρεοκοπία στα τρία. Είτε με τη μορφή του «Καλλικράτη» είτε με του «Κλεισθένη» συνεχίζουν να υποχρηματοδοτούνται, ενώ προωθείται η επέλαση των «επενδυτών» οδηγώντας σε πλήρη παράδοση του τόπου στο όνομα της με κάθε τίμημα και περιβαλλοντικό κόστος ανάπτυξης.
Η δημιουργία του νέου Δήμου μπορεί να δημιουργεί ελπίδες και ταυτόχρονα αυταπάτες  για επίλυση των προβλημάτων της περιοχής. Είναι μια δύσκολη πορεία κόντρα στο βοριά, της οποίας η επιτυχία θα κριθεί από τη συλλογική προσπάθεια απέναντι στις καταστάσεις και το «νέο παλιό».  Οι παλιοί άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης επανέρχονται στο προσκήνιο λέγοντας ότι θα σώσουν την περιοχή από το μαράζωμα των 9 χρόνων του ενιαίου Δήμου.
Όλοι αυτοί ήταν απόντες αυτά τα χρόνια από τα προβλήματα, άφησαν τους  Δήμους σε κατάσταση διάλυσης, είτε άφησαν έργο σε τέτοιες σαθρές βάσεις που είναι παράδειγμα προς αποφυγή παρά για επαίνους
Ο νέος Δήμος πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μια ενιαία ενότητα που θα διασφαλίζει τη συνοχή των κατοίκων, των περιοχών, της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, της ανάπτυξης  ολόκληρης της περιοχής χωρίς επί μέρους τοπικιστικούς ανταγωνισμούς.
Είμαστε μια κίνηση ανθρώπων που βρεθήκαμε μαζί μέσα από τους αγώνες και την αγωνία  για προβλήματα της περιοχής αλλά και γενικότερα στον κοινωνικό στίβο, τόσο οι παλιότεροι όσο και οι νεώτεροι από εμάς.
Θεωρούμε  πως η επίλυση των τοπικών προβλημάτων θέμα δυναμικής διεκδίκησης τόσο της δημοτικής αρχής όσο του συνόλου της τοπικής κοινωνίας και όλων των φορέων της.
Τα ζητήματα της καθημερινότητας μας δε λύνονται με την ανάθεσή τους σε σωτήρες, ούτε επιλύονται μόνο στη βάση της «ορθής» διαχείρισης. Απαιτούν ρήξεις με τις πολιτικές που τα δημιούργησαν, απαιτούν μια δημοτική αρχή στο πλευρό των πολιτών που αγωνίζεται διεκδικεί και συναποφασίζει μαζί τους αλλά και λογοδοτεί σε αυτούς. Ο κάθε σχεδιασμός πρέπει να λαμβάνει υπ όψη τις πραγματικές ανάγκες  και κυρίως των εργαζόμενων, των λαϊκών στρωμάτων των μικρομεσαίων  επαγγελματιών και να είναι μακριά από λογικές εξυπηρέτησης συμφερόντων.
Παλεύουμε, προτείνουμε  και διεκδικούμε λύσεις για τα αυτονόητα προβλήματα τις περιοχής και των κατοίκων:
•Πρόβλημα απορριμμάτων
•Αποκατάσταση οδικών δικτύων
• Αποκατάσταση υδρευτικού δικτύου
•Κοινωνικές δομές, παιδεία, υγεία
•Υπεράσπιση, προστασία και ανάδειξη της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας
•Ορθολογική τουριστική ανάπτυξη, στήριξη πρωτογενή τομέα.
•Πολύπλευρη στήριξη των τοπικών φορέων και των διεκδικήσεών τους.
•Αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογικών λύσεων για ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής
Τα περισσότερα από τα μεγάλα καθημερινά προβλήματα θα έπρεπε να ήταν ήδη λυμένα και η αγωνία των κατοίκων να επικεντρώνεται στο πως θα κάνουμε βήματα μπροστά και όχι για τα αυτονόητα.
Οι λύσεις δεν είναι εύκολες ούτε ανώδυνες. Όσοι υπόσχονται κάτι τέτοιο κρύβουν την αλήθεια και δημιουργούν ψεύτικες  ελπίδες.
Ο Δήμος στα χέρια των πολιτών και όχι των επαγγελματιών της πολιτικής και των συμφερόντων»
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
Σωκράτης Τρύφωνας