Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

11ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο για τη Μυοσκελετική Υγεία

ΕΠ.Ε.Μ.Υ.
17 Απριλίου 2019 / 13:28
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ΕΠ.Ε.Μ.Υ.(Επιστημονική Εταιρεία για τη Μυοσκελετική Υγεία) διοργανώνει το 11ο Ετήσιο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο της στα ξενοδοχεία Divani

Corfu Palace & Corfu Holiday Palace στην Κέρκυρα από την Πέμπτη 18/4 έως την Κυριακή 21/4. Το κεντρικό θέμα του Συνεδρίου είναι: «Κλινικά Διλήμματα στις Μυοσκελετικές Παθήσεις». 
Στο συνέδριο συμμετέχουν 300 περίπου ιατροί από όλη την Ελλάδα κυρίως Ρευματολόγοι, Ορθοπαιδικοί, Δερματολόγοι, Παθολόγοι και άλλες ειδικότητες.
Δεκάδες ομιλητές όλων των επαγγελματικών κατηγοριών (Πανεπιστημιακοί, Ιατροί του ΕΣΥ, Στρατιωτικοί ιατροί, Ιατροί Ασφαλιστικών φορέων, Ελεύθεροι επαγγελματίες, Ειδικευόμενοι ιατροί) θα παρελάσουν στο βήμα του συνεδρίου, δίνοντας νέες γνώσεις και ασκώντας τους συνέδρους σε θέματα της καθημερινής κλινικής πράξης. 
Τα κυριότερα επιστημονικά θέματα που διαπραγματεύεται το συνέδριο είναι η γήρανση, οι μυσκελετικές παθήσεις, τα αυτοάνοσα ρευματικά νοσήματα, η ψωρίαση, η υπερουριχαιμία, η οστεοπόρωση, ο πόνος και η διατροφή.
Η ΕΠΕΜΥ, είναι μία ιατρική εταιρεία που έχει σκοπό την προώθηση της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης των ιατρών και των άλλων επαγγελματιών υγείας, την έρευνα και την ενημέρωση του κοινού και των φορέων υγείας για τις Μυοσκελετικές Παθήσεις. 
Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της, κ. Παναγιώτης Τρόντζας, ιατρός Ρευματολόγος, η
εταιρεία διεξάγει τα τελευταία χρόνια μία εκστρατεία για το Ageing με τίτλο «Μεγαλώνοντας - Η ηλικιακή μετάβαση». Η εκστρατεία περιλαμβάνει δράσεις εκπαίδευσης, έρευνας, ευαισθητοποίησης του πληθυσμού και προτάσεις βελτίωσης των υπηρεσιών υγείας με κύριο θέμα τις αλλαγές και τις επιβαρύνσεις που δημιουργούνται με την πάροδο της ηλικίας, τόσο στους υγιείς, όσο και στους πάσχοντες.
 Στόχος είναι η ανταπόκριση σε μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής, τόσο στο επίπεδο της προσωπικής υγείας και ευεξίας, όσο και στο επίπεδο της κοινωνικής μέριμνας και συνοχής που προκαλεί το φαινόμενο της γήρανσης του πληθυσμού.
 Περισσότερες πληροφορίες για το 11ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΠΕΜΥ και την εκστρατεία για το Ageing αναφέρονται στην ιστοσελίδα της εταιρείας: www.epemy.gr
 

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.