Δευτέρα 29.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

2η προβολή του ντοκυμαντέρ «1716 - Κέρκυρα, ο προμαχώνας της Ευρώπης»

Προβολή ταινίας
14 Ιουλίου 2016 / 11:15

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με την ευκαιρία της επετείου των τριακοσίων ετών (1716 - 2016) από την πολιορκία της Κέρκυρας από τους Οθωμανούς

το σωματείο «Φίλοι του Ιδρύματος Μνήμη Albert Cohen, Κέρκυρα» οργανώνει, κατά τη διάρκεια όλου του έτους, σειρά εκδηλώσεων, υπό την αιγίδα του Δήμου Κέρκυρας.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, 11 Ιουλίου, στις 20:30, στην Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας, η πρώτη προβολή της ταινίας - ντοκιμαντέρ με τίτλο «1716 - Κέρκυρα, ο προμαχώνας  της Ευρώπης».

Το επετειακό αυτό ντοκιμαντέρ, διάρκειας 35 λεπτών, δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του σωματείου, σε συνεργασία με το Τμήμα Τεχνών, Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου και με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Μποδοσάκη.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Δήμου Κέρκυρας, η Πρόεδρος της Πινακοθήκης Δήμου Κέρκυρας, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Μποδοσάκη, εκπρόσωποι άλλων τοπικών αρχών και φορέων, καθώς και μέλη και φίλοι του σωματείου μας.

Η προβολή θα επαναληφθεί τη Δευτέρα 25 Ιουλίου, στις 21:00, στην πλατεία Κυπριακού Αγώνα, εμπρός από το Νομισματικό Μουσείο.