Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προχωρούν οι εργασίες ανακατασκευής στα παλιά σφαγεία

Παλιά σφαγεία
14 Ιουνίου 2023 / 13:26
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Θα μετατραπεί σε ένα λειτουργικό και σύγχρονο χώρο πολιτισμού με πολλαπλές χρήσεις

ΚΕΡΚΥΡΑ. Προχωρούν απρόσκοπτα οι εργασίες ανακατασκευής στο κτίριο των πρώην Σφαγείων στο Μαντούκι με σκοπό να μετατραπεί σε ένα λειτουργικό και σύγχρονο χώρο πολιτισμού με πολλαπλές χρήσεις, αναβαθμίζοντας όλη την περιοχή, όπως ενημερώνει με ανάρτησή του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Νίκος Καλόγερος.

Το έργο, π/υ 940.000 ευρώ προβλέπει τη δημιουργία υπαίθριου χώρου για εκδηλώσεις, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, εργαστήριο για τη φιλοξενία workshops και χώρο διοίκησης και αποθήκη. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Το έργο είχε ενταχθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα INTERREG ως υποέργο του Jump από την δημοτική αρχή Νικολούζου, ενώ την υλοποίηση των μελετών, την ωρίμανση και την συμβασιοποίησή του προχώρησε η δημοτική αρχή της Μερόπης Υδραίου.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.