Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με τη συμμετοχή του Δήμου Κεντρ. Κέρκυρας οι εκδηλώσεις της Regatta Brindisi-Corfu

Ρεγκάτα
14 Ιουνίου 2023 / 13:43

Στην Regatta που ξεκίνησε από Brindisi και τερμάτισε στη Κασσιόπη συμμετείχαν 83 σκάφη από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Γιουγκοσλαβία, τη Μεγάλη Βρετανία

ΚΕΡΚΥΡΑ (Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας). Με την απονομή των επάθλων στη Μαρίνα Γουβιών, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η 37η Regatta Brindisi – Corfu.

Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους αγώνες Ιστιοπλοΐας της Νοτίου Αδριατικής, που χρόνο με το χρόνο προσελκύει όλο και περισσότερους αθλητές.

Στην  παρουσίαση των εορταστικών εκδηλώσεων και στην έναρξη των αγώνων  στο Μπρίντιζι της Ιταλίας, συμμετείχε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου.

Το  περασμένο Σάββατο 10 Ιουνίου  έγινε η επίσημη παρουσίαση της Regatta με την παρέλαση  του Λυκείου Ελληνίδων Πατρών, στη Σκάλα του Βιργιλίου, όπου βρίσκονται  οι τερματικές στήλες της αρχαίας Αππίας Οδού. Στις εκδηλώσεις υπήρξε υψηλή εκπροσώπηση με την συμμετοχή της πρέσβειρας της Ελλάδας στην Ιταλία Ελένης Σουρανή και των τοπικών αρχών της πόλης.     

Στην Regatta που ξεκίνησε  από Brindisi , συμμετείχαν  83 σκάφη από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Γιουγκοσλαβία, τη Μεγάλη Βρετανία και τα 48 τερμάτισαν επιτυχώς στην Κέρκυρα (Κασσιόπη).

Οι εκδηλώσεις  στο Brindisi – εκτός από  τα περιφερειακά  μέσα ενημέρωσης  της Απουλίας καλύφθηκαν  δημοσιογραφικά  σε απευθείας σύνδεση  από  το Περιφερειακό κανάλι ΙΟΝΙΑΝ  TV.

Η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου, στο χαιρετισμό της και στις δηλώσεις στα  Μ.Μ.Ε μεταξύ άλλων ανέφερε: 

«Ο Δήμος μας συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 37η Regatta  Brindisicorfu.  

Με την Πόλη του Brindisi,  είμαστε αδελφοποιημένοι και τέτοιες  διοργανώσεις  είναι πολύ σημαντικές,  όχι  μόνο γιατί  ενδυναμώνουν  τους δεσμούς  μεταξύ των δυο Λαών, που ούτος ή άλλως είναι ισχυροί, αλλά  γιατί μας δίνεται η ευκαιρία  να αναβαθμίσουμε τις σχέσεις μας   και να δρομολογήσουμε  και άλλες  συνεργασίες.

H  regatta  δεν είναι μόνο ένα αθλητικό γεγονός  είναι ένα πολιτιστικό, και κοινωνικό γεγονός, που μπορεί να επιφέρει πολλά θετικά   οφέλη  και για τις δύο πόλεις.

Είναι ένας θεσμός που πρέπει να  τον εκσυγχρονίσουμε  να τον οδηγήσουμε στα σημερινά δεδομένα  και παράλληλα να  αναπτύξουμε  και άλλες συνέργειες και συνεργασίες,  τουριστικές, εμπορικές,  πολιτιστικές,  κουλτούρας και ανταλλαγής ιδεών  και τεχνολογίας. Επίσης  να συνεργαστούμε σε ευρωπαϊκά προγράμματα  διασυνοριακά   Interreg, Ελλάδας -  Ιταλίας,  που έχουμε  και με άλλες πόλεις και άλλους Δήμους της Ιταλίας».  

Τη  περασμένη Δευτέρα 12/6 στο χώρο της Μαρίνας Γουβιών, δόθηκε παράσταση παραδοσιακών χορών από το Χορευτικό Όμιλο Κέρκυρας και συναυλία της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας με τη συμμετοχή του Κερκυραίου βαρύτονου, Παντελή Κοντού. Οι συμμετέχοντες αθλητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν το πρωί της Τρίτης 13/6 στο μουσείο Καποδίστρια.