Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δωρεάν για τα μέλη του ΚΑΠΗ η μετάβαση από και προς τη νησίδα Βίδο

ΚΑΠΗ
24 Αυγούστου 2023 / 15:06

Με το δημοτικό καραβάκι που εκτελεί τα δρομολόγια ως το τέλος περίπου Σεπτεμβρίου

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ). Την απόφαση της δημοτικής αρχής για δωρεάν μετάβαση των μελών του ΚΑΠΗ από και προς τη νησίδα Βίδο ανακοίνωσε στους συνταξιούχους σήμερα η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου. Η ανακοίνωση έγινε παρουσία της προέδρου του ΣΥΚΟΙΠΑ Μαρίας Ζερβού και του αντιδήμαρχου οικονομικών Γιώργου Παντελιού.

Το ΚΑΠΗ, στεγάζεται στον φωτεινό και φιλόξενο, πλέον, χώρο στην οδό Ακαδημίας που όπως είναι γνωστό λειτουργεί και πάλι το τελευταίο χρονικό διάστημα με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή των μελών σε δράσεις και δραστηριότητες.

 Η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου ανακοίνωσε σήμερα ότι με μέριμνα του Δήμου, όλα τα μέλη του ΚΑΠΗ  μπορούν να μεταβαίνουν δωρεάν προς και από τη νησίδα Βίδο με το δημοτικό καραβάκι που εκτελεί τα δρομολόγια ως το τέλος περίπου Σεπτεμβρίου.

Από την πλευρά τους μέλη του ΚΑΠΗ ευχαρίστησαν τη Δήμαρχο και μέλη της δημοτικής αρχής για το ενδιαφέρον που έχουν επιδείξει για την τρίτη ηλικία, δημιουργώντας δομές κοινωνικοποίησης και δράσεις διασκέδασης, απασχόλησης και ευεξίας. Επιπλέον, ιδιαίτερα θετικά ήταν τα σχόλια των μελών του ΚΑΠΗ για την πρωτοβουλία διεξαγωγής σεμιναρίων διαχείρισης του άγχους, του πένθους και της απώλειας που έχουν πραγματοποιηθεί και συνεχίζονται με ενδιαφέρουσες θεματικές.

Η Δήμαρχος Μ. Υδραίου δήλωσε: «Έχω τη χαρά σε αυτόν εδώ το χώρο στον οποίο αλλάξαμε κυριολεκτικά όψη, να σας ανακοινώνω τη δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς στο Βίδο για όλα τα μέλη. Γιατί, δικαίωμα στη χαρά, στη ζωή και στη συντροφικότητα έχουν όλοι. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις δραστηριότητες του ΚΑΠΗ και τη λειτουργία του, απαντάμε με έργα, που έχουν ως άμεσα ωφελούμενους τους συμπολίτες μας. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που η Κέρκυρα απέκτησε και πάλι έναν πανέμορφο χώρο που έχει μετατραπεί σε χώρο ζωής, ψυχαγωγίας, φιλίας και δημιουργικότητας για τους ηλικιωμένους συνδημότες μας».

Η Δήμαρχος, εξήρε επίσης την πρωτοβουλία για τις συνεδρίες διαχείρισης πένθους και απώλειας (εργασίας, συγγενών κ.α.), άγχους ή οικογενειακών ζητημάτων, οι οποίες πραγματοποιούνται στο ΚΑΠΗ με τεράστια συμμετοχή ωφελουμένων και ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα γι’ αυτούς.

Υπενθυμίζεται ότι ο χώρος που στεγάζεται το ΚΑΠΗ στην οδό Ακαδημίας, είναι απολύτως λειτουργικός μετά την ριζική ανακαίνισή του με ίδιους πόρους του Δήμου (ηλεκτρολογικός, μηχανολογικός, υδραυλικός εξοπλισμός, εγκατάσταση πυρασφάλειας, νέος εξοπλισμός φυσικοθεραπευτηρίου, ελαιοχρωματισμοί, συντηρήσεις και ανακαινίσεις εσωτερικών χώρων, πλήρης ανακατασκευή κουζίνας – κυλικείου, ανάπλαση και εξωραϊσμός αύλειου χώρου).

Σημειώνεται, τέλος, ότι τα μέλη του Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) έχουν τη δυνατότητα να περνούν ευχάριστα τις πρωινές ώρες τους στο χώρο  όπου τους διατίθεται δωρεάν αφεψήματα, χυμοί και τοστ.

Όσοι ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο ΚΑΠΗ μπορούν καθημερινά Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 8:30 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι να κάνουν την αίτησή τους στα γραφεία του Κέντρου, στην οδό Ακαδημίας.

ΦΩΤΟ@ΜΕΡΟΠΗ ΥΔΡΑΙΟΥ