Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκδήλωση – συζήτηση με τον Δημήτρη Λάμπρου

συζήτηση Δημήτρης Λάμπρου
06 Φεβρουαρίου 2017 / 10:31

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου πραγματοποιεί εκδήλωση – συζήτηση

την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30 στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου με θέμα: «Το σχολείο που ζούμε, αυτό που ετοιμάζουν κι αυτό που έχουμε ανάγκη». Ομιλητής θα είναι ο κ. Δημήτρης Λάμπρου, Πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.).
 
Λίγα λόγια
«Ενώ η επιστήμη εξελίσσεται... Ενώ η γνώση σε διάφορους τομείς της επιστήμης αυξάνεται... Ενώ οι έρευνες στον ψυχοπαιδαγωγικό τομέα έχουν τεκμηριώσει τις συνθήκες μάθησης, η πολιτεία και οι ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας ψάχνουν ακόμη να βρουν το κατάλληλο εκπαιδευτικό σύστημα..
Ενώ η παιδεία που παρέχεται στα παιδιά μας όλο και υποβαθμίζεται..
Ενώ οι εκπαιδευτικές ανισότητες βαθαίνουν και η οικονομική επιβάρυνση των γονιών αυξάνεται...
Τώρα μας ζητούν να αγοράζουμε ακόμη και αυτή τη λειψή εκπαίδευση ακόμη πιο ακριβά, αφού πρέπει να καλύπτουμε και τα λειτουργικά έξοδα του σχολείου (υλικοτεχνική υποδομή, είδη υγιεινής, επισκευές κ.α) ή να βρούμε χορηγούς για τα σχολεία μας (με τι αντάλλαγμα άραγε;)
Εύκολα λοιπόν αναρωτιόμαστε γιατί;
Γιατί η Ε.Ε μέσω του ΟΟΣΑ παρεμβαίνει οργανωμένα στη χάραξη της εκπαιδευτικής πολιτικής των κρατών μελών της;
Γιατί απαιτεί την εφαρμογή προγραμμάτων σπουδών που δεν εξασφαλίζουν την παιδεία και την ολόπλευρη καλλιέργεια και μόρφωση των παιδιών μας;
Μήπως η παιδεία είναι τόσο σημαντική που δεν είναι για όλους  παρά για λίγους και εκλεκτούς;
Προσπαθώντας  ν’ απαντηθούν αυτά και άλλα ερωτήματα που αφορούν στην εκπαίδευση των παιδιών μας η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Κέρκυρας καλεί όλους τους γονείς και κηδεμόνες στην εκδήλωση.