Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Η ανάδειξη της Ιστορικής Μνήμης και η διεκδίκηση της Ελευθερίας, δεν είναι υπόθεση του ενός» (photos)

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ
19 Nov 2023 / 13:59
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Στα πλαίσια της εκδήλωσης φιλοξενήθηκε έκθεση φωτογραφικού και έντυπου υλικού της εποχής και προβολή βίντεο ντοκουμέντων για κάθε ένα από τα τρία γεγονότα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Νυμφών, Περίθειας και Σφακερών διοργάνωσαν το Σάββατο 18/11 σε συνεργασία με τον ερευνητή και συγγραφέα Κώστα Παπουτσή εκδήλωση μνήμης που έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο Νυμφών που αφορούσε τρία γεγονότα, μέρος της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας. Συγκεκριμένα τη συμπλήρωση:

- 50 ετών από την εξέγερση του Πολυτεχνείου (1973 Αθήνα)

- 53 ετών από την αυτοθυσία του Κώστα Γεωργάκη (1970 Γένοβα)

- 60 ετών από την δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη (1960 Θεσσαλονίκη)

Στα πλαίσια της εκδήλωσης φιλοξενήθηκε έκθεση φωτογραφικού και έντυπου υλικού της εποχής και προβολή βίντεο ντοκουμέντων για κάθε ένα από τα τρία γεγονότα. Στην κεντρική εκδήλωση στις 18/11 μίλησαν:

Για την υπόθεση Λαμπράκη, ο γιο του, επίσης, Γρηγόρη Λαμπράκη και την χήρα του Γ. Λαμπράκη.

Για την υπόθεση Γεωργάκη, η αδελφή του Κατερίνα Γεωργάκη και ο ερευνητής και συγγραφέα της υπόθεσης Γεωργάκη, Κώστας Παπούτσης.

Για το Πολυτεχνείο μίλησε ο εκφωνητής του “εδώ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ” Δημήτρης Παπαχρήστος.

Επιπλέον, μίλησαν οι κ. Γρηγορόπουλος, Μικάλεφ.

Την επιμέλεια με ιστορικό φωτογραφικό, βίντεο, μαρτυρίες τον γεγονότων είχε ο Κώστας Παπούτσης με την συνεργασία των τριών Συλλογών.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Γιώργος Κατσαΐτης, δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Ενημερώση».

Αρκετός κόσμος συμμετείχε στις εκδηλώσεις, ανάμεσά τους βουλευτές και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολλά σχολεία επισκέφθηκαν την έκθεση. 

ΦΩΤΟ@ FB ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΘΕΙΩΤΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.