Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκδήλωση με θέμα «Ελαιόλαδο: Ο υγρός χρυσός των Επτανήσων»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
22 Nov 2023 / 12:48

Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023, ώρα 10.30 π.μ. στην αίθουσα Συνεδριάσεων στο Κτίριο Π.Ε. Κέρκυρας (πρώην Νομαρχία), Σαμάρα 13

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Ιονίων Νήσων διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ: Ο υγρός χρυσός των Επτανήσων» το Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2023, θέλοντας να αναδείξει όχι μόνο την διατροφική αξία του εξαιρετικού μας προϊόντος, αλλά και τις ιδιαίτερες φαρμακευτικές και ευεργετικές του ιδιότητες.

Θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις από εξαίρετους ομιλητές:

- Τον Προκοπή Μαγιάτη, Αναπληρωτή Καθηγητή φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων στο Φαρμακευτικό Τμήμα του Πανεπιστημίου ΕΚΠΑ, ερευνητής κλινικών και πειραματικών ερευνών σχετικά με τις φαρμακευτικές δράσεις των ελαιόλαδων που είναι πλούσια σε πολυφαινόλες.

- Τον Κωνσταντίνο Τσουμάνη, Διδάκτωρ Τουριστικής Οικονομίας,, ο οποίος θα μιλήσει για την μετάβαση της Κερκυραϊκής οικονομίας από τον πρωτογενή τομέα στον Τουρισμό.

- Τον Μάρκο Αυλωνίτη, Καθηγητή του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Παν/μίου ο οποίος θα μιλήσει για τον «Ελαιοπαρατηρητή» το καινοτόμο σύστημα δακοπαγίδων από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Στην εν λόγω εκδήλωση πρόκειται να βραβευτούν και οι επιχείρημα - παραγωγοί ελαιολάδου της Ιόνιας Γης, οι οποίοι μέσα από μακροχρόνιες προσπάθειες, με μεράκι και αγάπη για αυτό που κληρονόμησαν από την παράδοση και τις οικογένειες τους, ασχολήθηκαν με την ανάδειξη της καλλιέργειας ταυ «ιερού δένδρου» και την παραγωγή ελαιόλαδου.

ΦΩΤΟ@ pixabay