Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

6ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Μαθηματικών Ικανοτήτων “Πυθαγόρας”

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
30 Δεκεμβρίου 2023 / 11:15

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί, ηλεκτρονικά, εξ αποστάσεως.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Παράρτημα Κέρκυρας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας θα είναι εξεταστικό κέντρο για τον 6ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Μαθηματικών Ικανοτήτων “ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ”.

Ο 6ος Διαγωνισμός Μαθηματικών Ικανοτήτων “ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ” θα διεξαχθεί το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024 σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. πρωτ. Φ.14/ΦΔ/120827/ΓΔ4/26-10-2023 απόφαση του ΥΠΑΙΘ.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί, ηλεκτρονικά, εξ αποστάσεως.

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές από τη Β’ Δημοτικού μέχρι και τη Γ’ Γυμνασίου που φοιτούν σε σχολεία όλης της χώρας, οι οποίοι θα έχουν γίνει συνδρομητές του περιοδικού ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ. Η συνδρομή στο περιοδικό και παράλληλα η εγγραφή στον διαγωνισμό γίνεται αποκλειστικά στα εξεταστικά κέντρα του διαγωνισμού. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι προαιρετική.

Ο διαγωνισμός «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» ακολουθώντας τα διεθνή παιδαγωγικά πρότυπα όσον αφορά την βελτίωση της στάσης των μικρών μαθητών στα μαθηματικά λειτουργεί συμμετοχικά και όχι ανταγωνιστικά. Για τον λόγο αυτό το ποσοστό των βραβευθέντων δεν καθορίζεται πανελλαδικά, αλλά είναι το ίδιο (περίπου 20%) για κάθε τάξη στο ίδιο εξεταστικό κέντρο. Στους διακριθέντες μαθητές απονέμεται έπαινος.

Αναλυτικές οδηγίες για την διεξαγωγή του διαγωνισμού και απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού:

http://www.hms.gr/pythagoras/index.html.

Για τον τρόπο εγγραφής μέσω του τοπικού παραρτήματος θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση μέσα στις επόμενες ημέρες.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ του παραρτήματος Κέρκυρας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας

Μάριος Μαγιολαδίτης (πρόεδρος)

Ελευθέριος Βούλγαρης (γραμματέας)