Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Παντρεύονται» οι διασωστικές ομάδες ΕΟΔ και ΕΕΕΔ Κέρκυρας

ΕΟΔ
03 Ιανουαρίου 2024 / 19:07
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Με κοινό στόχο την εκπαίδευση και την αποτελεσματικότητα του εθελοντισμού για την υποστήριξη των συνανθρώπων μας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έναν κοινό βίο φέρνει η αρχή του νέου έτους για τις διασωστικές ομάδες Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.) και την Ελληνική Ένωση Ερευνας & Διάσωσης (Ε.Ε.Ε.Δ.) Κέρκυρας. Υπό την ομπρέλα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ως μια ενιαία ομάδα είδη ενταγμένη στο μητρώο ΓΓΠΠ, με κοινό σκοπό την υψηλή εκπαίδευση και την αποτελεσματικότητα του εθελοντισμού στον τομέα της διάσωσης, το κοινοποιούν: «Ένας ακόμα χρόνος φθάνει στο τέλος του, γεμάτος έντονες στιγμές και εμπειρίες που μας δίδαξαν πολλά σχετικά με τις ανθρώπινες σχέσεις και συμπεριφορές. Το τέλος αυτής της χρονιάς μας αφήνει με πλούσιες αναμνήσεις, είτε δύσκολες είτε χαρούμενες, και γεμίζει τη μνήμη μας με πολλές εικόνες.

Σηματοδοτεί επίσης, μια νέα αρχή ανάμεσα σε δύο Ομάδες που έχουν ως απώτερο στόχο την υποστήριξη των συνανθρώπων μας: την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ε.Ο.Δ και την Ελληνική Ένωση Ερευνας & Διάσωσης Ε.Ε.Ε.Δ.Κερκυρας.

Με την πλούσια εμπειρία τους, οι δύο ομάδες ενώνονται για να δημιουργήσουν ένα σύνολο με στόχο την ανάδειξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων στον τομέα της διάσωσης, όχι μόνο στο νησί μας, αλλά και πέραν αυτού.

Με χαρά ανακοινώνουμε ότι η Ε.Ο.Δ και η ΕΕΕΔ.Κερκυρας συγχωνεύονται και από την αρχή του 2024 θα λειτουργούν μαζί. Αυτή η μεγάλη οικογένεια, που τώρα μεγαλώνει ακόμα περισσότερο, σας εύχεται μια καλή χρονιά γεμάτη υγεία, τύχη και χαρά».

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.