Δευτέρα 29.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε αίθουσα "Θάνου Χρήστου" μετονομάστηκε η κεντρική αίθουσα της Πινακοθήκης Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας (photos + videos)

ΘΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ
14 Ιανουαρίου 2024 / 13:13
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο πρ. Δήμαρχος Χρύσανθος Σαρλής, ενώ για το επιστημονικό έργο του Θάνου Χρήστου μίλησε ο Καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου Θ. Παππάς

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Κυριακή 14/01 στις 12:30 έγινε η προγραμματισμένη εκδήλωση στην Πινακοθήκη του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων όπου και μετονομάστηκε η Αίθουσα Τέχνης (Κήπος του Λαού) σε Αίθουσα Τέχνης «Θάνος Χρήστου». Με τη συμπλήρωση δέκα ετών από την εκδημία του Θάνου Χρήστου, ο οποίος  ουσιαστικά θεμελίωσε την Πινακοθήκη από τα μέσα της δεκαετίας ‘90 και την υποστήριξε ποικιλότροπα για δέκα περίπου χρόνια, το απελθόν Δ.Σ. της Πινακοθήκης ομόφωνα αποφάσισε τον Ιούλιο του 2023 την αλλαγή του ονόματος της κύριας αίθουσας της Πινακοθήκης.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο πρ. Δήμαρχος Χρύσανθος Σαρλής, ενώ για το επιστημονικό έργο του Θάνου Χρήστου μίλησε ο Καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου Θ. Παππάς.

ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.