Δευτέρα 29.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΚΝΕ Κέρκυρας: Καταγγέλλει την προσαγωγή μαθητών του 1ου και 2ου Γενικών Λυκείων Κέρκυρας

ΚΝΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
19 Ιανουαρίου 2024 / 11:22

"Οι κινητοποιήσεις της Πέμπτης σε όλη την χώρα δείχνουν ότι η νέα γενιά έχει ένα μόνο μήνυμα να δώσει στην κυβέρνηση και τους εκπροσώπους της: αυτό το νομοσχέδιο δεν θα κατατεθεί, παλεύουμε για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους!"

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΚΝΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ). Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη προσαγωγή από την αστυνομία ανήλικων μαθητών από το 1ο και 2ο ΓΕΛ Κέρκυρας.

Τα δύο σχολεία τελούσαν υπό κατάληψη από το πρωί της Πέμπτης, συμμετέχοντας στην πανελλαδική ημέρα δράσης μαθητών και φοιτητών απέναντι στο νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, άνδρες της ΕΛΑΣ, αρματωμένοι με όλο τον εξοπλισμό τους, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την βάρδια των ανήλικων μαθητών που κρατούσε την κατάληψη για το απόγευμα, διαλύοντας την κατάληψη και κάνοντας προσαγωγές έξι ανηλίκων στο τμήμα.

Είναι απαράδεκτο ανήλικοι μαθητές να σέρνονται στο τμήμα σαν εγκληματίες, επειδή διαμαρτύρονται για το μέλλον τους! Είναι απαράδεκτο να ταυτίζουμε με τρομοκρατία όποιον αγανακτεί και σηκώνει κεφάλι!

Είναι πάγια η τακτική της κυβέρνησης, του υπουργείου και των εντεταλμένων του στα σχολεία να συκοφαντεί τους αγώνες των μαθητών, να χλευάζει τα αιτήματα τους, να εκβιάζει και να τρομοκρατεί τη σχολική κοινότητα. Όσο κι αν ο Υπουργός μας κοροϊδεύει ότι το νομοσχέδιο έρχεται για το καλό της νέας γενιάς, το πραγματικό τους πρόσωπο δεν κρύβεται! Κι αυτό είναι πάντα ξεκάθαρα απέναντι στους αγώνες και τις διεκδικήσεις της νεολαίας και του λαού!

Οι μαθητές και οι φοιτητές όμως δεν τρομοκρατούνται ούτε εκβιάζονται. Οι κινητοποιήσεις της Πέμπτης σε όλη την χώρα δείχνουν ότι η νέα γενιά έχει ένα μόνο μήνυμα να δώσει στην κυβέρνηση και τους εκπροσώπους της: αυτό το νομοσχέδιο δεν θα κατατεθεί, παλεύουμε για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους!

Η ΚΝΕ, όπως σε κάθε αγώνα της νέας γενιάς, είναι και θα είναι δίπλα στους μαθητές και φοιτητές που αγωνίζονται, θα είναι μπροστά σε όποια έκφραση πάρει ο αγώνας μας!

Τώρα που η κυβέρνηση έχει πιεστεί, τώρα πρέπει ακόμα πιο μαζικά να ακουστεί η φωνή των μαθητών και των φοιτητών!

Δεν πτοούμαστε! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και δίνουμε το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού ξανά την Πέμπτη 25/1!