Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υπάλληλοι ΟΤΑ Κέρκυρας: Διαψεύδουν δημοσίευμα περί ταλαιπωρίας δημότη

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΤΑΝ
09 Φεβρουαρίου 2024 / 11:38

"Ο υπάλληλος οφείλει να σέβεται και να εκτελεί τους νόμους και όχι να τους καταπατεί και να τους ερμηνεύει κατά βούληση όπως αναφέρεται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα"

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΤΑ). Ύστερα από ανάρτηση που έγινε σε ιστοσελίδα τοπικού τηλεοπτικού καναλιού καθώς και στο προσωπικό προφίλ (μέσο κοινωνικής δικτύωσης) συγκεκριμένου δημοσιογράφου στις 07/02/2024 με τίτλο : ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ  ‘’Πως να ταλαιπωρεί τους δημότες κ.λ.π’’, ενημερώνουμε ότι αναφέρεται σε αναλήθειες και ανακρίβειες προσβάλλοντας την υπαλληλική ιδιότητα και την υπόληψη του ανθρώπου και πολίτη κατ’ επέκταση, που εμπλέκεται στο συγκεκριμένο γεγονός.

Ο υπάλληλος οφείλει να σέβεται και να εκτελεί τους νόμους και όχι να τους καταπατεί και να τους ερμηνεύει κατά βούληση όπως αναφέρεται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Επισημαίνεται ότι ο ρόλος των δημοτικών υπαλλήλων είναι συγκεκριμένος και περιορίζεται στις αρμοδιότητες του τμήματος που υπηρετούν, οι οποίες περιγράφονται στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας και στον κώδικα Δημοτικών Υπαλλήλων.

Σύμφωνα με τις αρχές δεοντολογίας δημοσιογραφικού επαγγέλματος, ο δημοσιογράφος οφείλει να ερευνά προκαταβολικά, με αίσθημα ευθύνης και με επίγνωση των συνεπειών, την ακρίβεια της πληροφορίας ή της είδησης που πρόκειται να μεταδώσει ή να αναρτήσει.

 

 

                                        ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Να επανορθώσει χωρίς χρονοτριβή, με ανάλογη παρουσίαση και ενδεδειγμένο τονισμό στις ανακριβείς πληροφορίες και στα αναληθή γεγονότα που δημοσίευσε.

                                          ΖΗΤΑΜΕ

Από την Δημοτική Αρχή να πάρει θέση για το γεγονός αυτό, το οποίο προσβάλλει και την ίδια αλλά και τους δημοτικούς υπαλλήλους.

                                       ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ

Οποιαδήποτε διαστρεβλωμένη είδηση που στρέφεται κατά των δημοτικών υπαλλήλων και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ