Κυριακή 05.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συλλυπητήριο μήνυμα Μαχειμάρη για το Βασίλη Αρμενιάκο

ΑΡΜΕΝΙΑΚΟΣ
14 Φεβρουαρίου 2024 / 11:46

"Η κληρονομιά που αφήνει στην οικογένεια του και σε μας, είναι τεράστια. Ηθικό ανάστημα, σεμνότητα, έντιμη στάση ζωής, αγωνιστικότητα, προσφορά"

Με μεγάλη συγκίνηση και σεβασμό, αποχαιρετώ το Βασίλη Αρμενιάκο. Έναν δικό μας άνθρωπο, έναν αυτοδιοικητικό παράγοντα, που υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση με συνέπεια, ήθος και αγωνιστικό πνεύμα. Έναν φίλο, συνεργάτη, έναν καλό πολίτη που όσοι γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του έχουν να καταθέσουν μόνο θετικές μνήμες.

Όσο και να γνωρίζεις ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη, το άγγελμα του θανάτου είναι από μόνο του συγκλονιστικό. Πολύ περισσότερο όταν μαζί του έχεις συμπορευτεί, έχεις δώσει κοινούς αγώνες, έχεις γελάσει, έχεις διαφωνήσει, έχεις πει δυο κουβέντες για τις προσωπικές αγωνίες που κουβαλάει ο κάθε άνθρωπος μέσα στην ψυχή του. Ο  Βασίλης ήταν σπάνιος άνθρωπος. Άνθρωπος της προσφοράς, με αγάπη για τον τόπο του. Πάντοτε συνεπής στις αξίες και στα ιδανικά που πίστευε και που στόχευαν στο να γίνει  καλύτερη η ζωή των συμπολιτών του. Εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του ..η μαχητικότητα, το σθένος, και η πίστη του σε όσα πρέσβευε, ενώ με την ευθύτητα, την αφοπλιστική ειλικρίνεια, την ευγένεια  κέρδιζε το σεβασμό φίλων και αντιπάλων.

Στο δημόσιο βίο ήταν πάνω από όλα ένας γνήσιος αυτοδιοικητικός, ο οποίος με μεγάλη υπερηφάνεια δήλωνε αγρότης. Ήταν το παράσημο του. Ενώ η μεγάλη του αγωνία.. Τα οξυμένα προβλήματα που μαστίζουν τους ελαιοπαραγωγούς και την ελαιοκαλλιέργεια, οι πολιτικές απαξίωσης που γονατίζουν τη μικρομεσαία αγροτιά, η εγκατάλειψη και ερήμωση της υπαίθρου. Παράλληλα η αναγκαιότητα αναδιάρθρωσης του κερκυραϊκού ελαιώνα. Έτσι, η συνέχιση του αγώνα, οι κινητοποιήσεις... μονόδρομος.

Υπηρέτησε την αυτοδιοίκηση σε όλες τις μορφές της. Πρόεδρος της Κοινότητας Αγ. Ματθαίου (1995 – 1999) και Δήμαρχος Μελιτειέων (1999 – 2002), δημοτικός σύμβουλος (ΛΑ.ΣΥ.) στο Δήμο Κέρκυρας από το 2010 και μετά δημ. σύμβουλος του Δήμου Νότιας Κέρκυρας. Μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, πρόεδρος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας, μέλος της Γραμματείας του Πανελλαδικού Συντονιστικού Μπλόκων. Ενώ υπήρξε μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου, όπως και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Ματθαίου. Επί σειρά ετών διετέλεσε μέλος της Νομαρχιακής και της Τ.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ.

Η κληρονομιά που αφήνει στην οικογένεια του και σε μας, είναι τεράστια. Ηθικό ανάστημα, σεμνότητα, έντιμη στάση ζωής, αγωνιστικότητα, προσφορά.

Διάλεξε να φύγει Φεβρουάριο όπως δύο χρόνια πριν στις 23 Φεβρουαρίου 2022 ο Σπύρος Αρμενιάκος Πρόεδρος κι εκείνος της Κοινότητας του Αγ. Ματθαίου, καθώς και Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών  Κέρκυρας. Πήγαν να συναντήσουν τον  Παναγιώτη Μπόικο, έναν ακόμα Αγιομαθίτη αγωνιστή που έφυγε το Μάρτη του 2018. Δυό προσωπικότητες με ισχυρή την αίσθηση του καθήκοντος, της προσφοράς και της κοινωνικής συμμετοχής.

Φίλε Βασίλη, Εκφράζω τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια, στην οικογένεια σου, στους συγγενείς, τους φίλους σου, τους συντρόφους σου. Θα ζεις πάντα στην καρδιά και στη μνήμη μας. Καλό ταξίδι.