Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δράση κατά της σχολικής βίας από νηπιαγωγεία της Κέρκυρας

ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ
03 Μαρτίου 2024 / 12:12

Στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης στις 11.00 το πρωί της  Τετάρτης  οι μαθητές/τριες των συμμετεχόντων σχολείων θα σπάσουν ταυτόχρονα ένα μπαλόνι.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το 14ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Κέρκυρας, σε συνεργασία με το Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθώς και με σχολεία όλων των βαθμίδων από όλη τη χώρα αλλά και Δήμους, συμμετέχει σε δράση κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού με τίτλο «Σπάω τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές κατά της βίας» στις 6 Μαρτίου 2024.

Σκοπός της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών, των μελών της σχολικής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας κατά της βίας στο σχολείο αλλά και σε άλλα θεσμικά πλαίσια όπως η οικογένεια, η εργασία, ο αθλητισμός, κ.λπ. και πόσο σημαντικό είναι να σπάμε τη σιωπή και να αναφέρουμε φαινόμενα βίας και εκφοβισμού.

Το Νηπιαγωγείο έχει απευθύνει πρόσκληση στην οποία έχουν ανταποκριθεί και θα συμμετέχουν πάνω από 40 Νηπιαγωγεία της Κέρκυρας. Έτσι στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης στις 11.00 το πρωί της  Τετάρτης  οι μαθητές/τριες των συμμετεχόντων σχολείων θα σπάσουν ταυτόχρονα ένα μπαλόνι. Το σπάσιμο των μπαλονιών συμβολίζει το σπάσιμο της σιωπής και τη ταυτόχρονη κίνηση συμβολίζει ότι ενώνουμε τις φωνές. Φωτογραφικό υλικό από τη δράση θα αναρτηθεί σε ψηφιακό  πίνακα.

Η δράση έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.