Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μεγάλη συμμετοχή στη διαδικτυακή εκδήλωση ενάντια στον εκφοβισμό

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
07 Μαρτίου 2024 / 13:22

Η διαδικτυακή εκδήλωση έγινε την Τετάρτη 6 Μαρτίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου σχετικά με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε ενάντια στον εκφοβισμό με τίτλο «Στα Ιόνια σπάμε τη σιωπή»:

"Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο διοργάνωσαν την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 το πρωί, διαδικτυακή εκδήλωση με αφορμή την πανελλήνια ημέρα ενάντια στη Σχολική Βία και τον Εκφοβισμό. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν «Στα Ιόνια σπάμε τη σιωπή». Η εκδήλωση ήταν διαδικτυακή και μεταδόθηκε ταυτόχρονα και από το κανάλι της ΠΔΕ Ιονίων Νήσων στο YouTube. Η εκδήλωση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και η συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας ήταν μαζική. Χαρακτηριστικά είναι τα στατιστικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία από τις 364 συνολικά σχολικές μονάδες (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, γενικά και επαγγελματικά λύκεια) των Ιονίων Νήσων, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης υπήρξαν 423 μοναδικές προβολές με 704 εμφανίσεις. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι σε αρκετές σχολικές μονάδες δημιουργήθηκαν περισσότερες από μία ομάδες συμμετοχής και παρακολούθησης από την εκπαιδευτική κοινότητα, ενώ οι πολλαπλές εμφανίσεις αναδεικνύουν το ενδιαφέρον του υλικού που παρουσιάστηκε από τις εισηγήτριες αφού οι συμμετέχουσες ομάδες συνδέονταν επανειλημμένα για να παρακολουθήσουν τις ενότητες της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με τις εισηγήσεις τους οι:

• κα Ευγενία Αρβανίτη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΤΕΕΑΠΗ Πανεπιστημίου Πατρών - Πρόεδρος Επιστημονικού Εποπτικού Συμβουλίου (ΕΠ.Ε.Σ.) του Πειραματικού Λυκείου Λευκάδας

• κα Βάλια Καϊμάκη, δημοσιογράφος-Επίκουρη Καθηγήτρια ψηφιακών μέσων και επικοινωνίας Ιονίου Πανεπιστημίου

• κα Ραφαέλα Σκόπα, Υπαστυνόμος Β΄ Ειδικών Καθηκόντων – Ψυχολόγος

• το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μάρκου με ομάδα μαθητών/τριων και την υπεύθυνη εκπαιδευτικό κα Αθηνά Μπανδέλη οι οποίοι μετά την εισήγηση τους, παρουσίασαν σχετικό, ιδιαίτερα επιτυχημένο, βίντεο που κινηματογράφησαν οι ίδιοι/ες.

Ενώ απευθύναν χαιρετισμό οι:

• κα Σοφία Ζαχαράκη, Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

• κα Ζέτα Μακρή, Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

• κ. Ανδρέας Φλώρος, Πρύτανης Ιονίου Πανεπιστημίου

• κ. Πέτρος Αγγελόπουλος, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων

Η εκδήλωση είναι διαθέσιμη σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα στο κανάλι της ΠΔΕ Ιονίων

Νήσων στο YouTube στη διεύθυνση:

https://www.youtube.com/@pdeionion "