Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αγώνας ανοικτής θάλασσας και SUP στην Κέρκυρα

Κολύμβηση
21 Ιουνίου 2017 / 16:27
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια διήμερη εκδήλωση με αγώνες ανοικτής θάλασσας και SUP, που θα κοσμήσει ο Σπύρος Γιαννιώτης, πρόκειται να γίνει στο νησί 1 και 2 Ιουλίου.

Οι αγώνες συνδυάζονται με τον μύθο του Οδυσσέα και το σήμερα, την άφιξή του πολυμήχανου βασιλιά της Ιθάκης των Ομηρικών χρόνων, στην Κέρκυρα.
Η ιδέα ήταν μιας παρέας φίλων, για καθιέρωση Διεθνών Aγώνων Kολύμβησης και Stand Up Paddle (SUP).
Θα γίνουν υπό την αιγίδα του Δήμου Κέρκυρας και της Πανελλήνιας Ένωσης Όρθιας Σανιδοκωπηλασίας & Κυματολίσθησης, (SUP & Surf). Η απόσταση θα είναι πέντε χιλιόμετρα και η διαδρομή θα είναι από την Βλαχαίρενα ως την παραλία του ξενοδοχείου Σαν Στέφανο στις Μπενίτσες.
Θα έρθουν αρκετοί κολυμβητές Έλληνες και ξένοι, ενώ η παρουσία και συμμετοχή του Σπύρου Γιαννιώτη είναι ένα ξεχωριστό γεγονός. Έχουμε την εντύπωση ότι ο Σπύρος μετά το τέλος της καριέρας του μετά το Ολυμπιακό μετάλλιο στο Ρίο, για πρώτη φορά θα πάρει μέρος σε αγώνα, όχι ανταγωνιστικά βέβαια, αλλά και μόνο η παρουσία του είναι πόλος έλξης αθλητών και κόσμου.
Να σημειώσουμε ότι ο αγώνας κολύμβησης θα έχει αφετηρία την Βλαχαίρενα, ενώ του Sub τις Μπενίτσες.
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια