Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ντέρμπι Αστέρα – Κρόνου με το καλημέρα στην Α1

Κλήρωση πρωταθλημάτων ΕΠΣΚ
01 Σεπτεμβρίου 2017 / 09:29
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο γήπεδο της ΕΠΣΚ στο Κανόνι, στην αίθουσα συνεδριάσεων το βράδυ της Τετάρτης είχαμε τις κληρώσεις για τα πρωταθλήματα της Α1 και Α κατηγορίας της ΕΠΣΚ

με ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι, βγαλμένο από τις μάχες των γειτονικών ομάδων δυο χρόνια πριν, όταν ο Αστέρας Πετριτή «έκλεψε» το πρωτάθλημα από τον Κρόνο. Ένα ματς που φαίνεται ότι βάζει για τα καλά στην πρίζα τις δυο ομάδες, που σίγουρα είναι από αυτές που θα κυνηγήσουν τον τίτλο. Βέβαια η κληρωτίδα έβγαλε ένα ακόμη τοπικό ντέρμπι, στο Βορρά αυτή τη φορά, αφού ο φιλόδοξος φέτος Θιναλιακός θα αντιμετωπίσει τον Οδυσσέα Αυλιωτών, νεώ σπουδαίο θα είναι και το ματς Αχιλλέα-ΟΦΑΜ.  
Στην κληρωτίδα μπήκαν οι 13 ομάδες της Α1 και ο νικητής του μπαράζ ανάμεσα σε ΑΕ Φαιάκων και Εθνικό Περουλάδων, που θα πάρει τη θέση της Μεσογγής η οποία δεν δήλωσε συμμετοχή. 
 
Το πρόγραμμα της πρεμιέρας:
Αχιλλέας – ΟΦΑΜ
ΑΕ Καναλίων – Ολυμπιάδα
Αναγέννηση Περ. – Νικητής μπαράζ
Αστέρας Λιαπάδων – Κοντόκαλι
Ηρακλής Αγ. Δέκα – Παξοί
Αστέρα Πετριτή – Κρόνος
Θιναλιακός - Οδυσσέας
 
Στην Α΄ κατηγορία που η παρουσία του Ολύμπου και της Βολίδας «ξενίζουν» αλλά θα πάρουν μέρος, το δυνατό ματς είναι ανάμεσα σε Μπενίτσες και Κάβο που πέρσι έπαιξαν στην Α1, με τον Όλυμπο και τη Βολίδα να ξεκινάνε τις υποχρεώσεις τους εντός έδρας. 
Και εδώ 13 είναι οι ομάδες αφού θα φύγει η νικήτρια του μπαράζ για την Α1 και στη θέση της θα μπει η νικήτρια αγώνα μπαράζ της Β΄ κατηγορίας, ανάμεσα σε Αστέρα Μωραϊτίκων και Φαίακα Μαραθιά.
 
Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:
Ηττημένος Φαίακα-Περουλάδων – Κεντ.  Αρίλλα
Όλυμπος – Μ. Αλέξανδρος
Αστέρας Σπαρτύλα – Μ. Αλέξανδρος
Νικητής Μωραϊτίκων/Μαραιθιά – Βιταλάδες
Κάβος –Μπενίτσες
Βολίδα – Ομόνοια
Corfu FC – Αυγερινός Βαλανειού

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια