Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τέλος οι γιορτές για τον ΑΟΚΚ… επιστροφή στη δουλειά

ΑΟΚΚ
02 Ιανουαρίου 2018 / 16:04
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι όποιες διακοπές είτε για τις ημέρες των Χριστουγέννων είτε της Πρωτοχρονιάς τελείωσαν πλέον για τους ανθρώπους της ΠΑΕ

αφού από Τρίτη 2/1/2018 μπήκαν σε ρυθμούς ανασύνταξης της ομάδας στοχεύοντας σε δυο σημεία. Το ένα είναι άμεσο και είναι η προετοιμασία της ομάδας για το ματς του Σαββάτου στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο του Μιχάλη Γρηγορίου και το δεύτερο είναι η ενίσχυση της ομάδας έτσι ώστε να μπορέσει να ανακάμψει και να πάρει τους βαθμούς που απαιτούνται για να μείνει στην Σούπερ Λίγκα.
Ο νέος προπονητής  Σάκης Τσιώλης και ο τεχνικός διευθυντής Τάσος Βενέτης κάθισαν να σχεδιάσουν τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας που μετά από την απόκτηση των Μυρίδη και Γκράσι, αλλά και την επιστροφή του Κ. Γεωργακόπουλου θα κοιτάξουν να αποκτήσουν ακόμα ένα στόπερ, ένα δεκάρι, τουλάχιστον ένα εξτρέμ και ίσως έναν ακόμα επιθετικό. Θέλουν να δημιουργηθεί ένα σύνολο που θα δώσει τους βαθμούς που απαιτούνται ώστε να εξασφαλιστεί η παραμονή στη Σούπερ Λιγκ. Βέβαια ο Γενάρης δεν είναι αυτός που προσφέρεται για τόσο μεγάλες αλλαγές, δεν έχει ο προπονητής της πολυτέλεια να μοντάρει μια νέα ουσιαστικά ομάδα στη διάρκεια του πρωταθλήματος, απλά θα γίνει προσπάθεια για να  διορθωθούν στο μέτρο του δυνατού οι καλοκαιρινές «αστοχίες».
Η επιστροφή στις προπονήσεις και η προετοιμασία για το παιγνίδι του Σαββάτου είναι αυτό που καίει τώρα την ομάδα. Αυτό γιατί ξεκινά ο δεύτερος γύρος και με δεδομένο ότι ίσως χρειαστούν  18-20 βαθμοί στο β΄ γύρο για να είναι η ομάδα στην κατηγορία, πρέπει σε κάθε ματς να κυνηγάει να πάρει κάτι. Μπορεί να είναι δύσκολο το ματς στη Νέα Σμύρνη αλλά όλοι πιστεύουν ότι η ομάδα μπορεί να πάρει θετικό αποτέλεσμα και θα πάει εκεί να δώσει τη μάχη της. Ο Σάκης Τσιώλης στην προπόνηση προσπαθεί και ψυχολογικά να ανεβάσει τους παίκτες, αλλά και να τους βάλει στη δική του αγωνιστική φιλοσοφία, αφού σε κάθε ματς θα πρέπει να πάνε να «πολεμήσουν». Ξέρει πόσο μεγάλη σημασία έχει το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Πανιώνιο και θέλει και ο ίδιος στην πρώτη του συμμετοχή με τον ΑΟΚ στη Σούπερ Λίγκα να έχει επιτυχία. 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια