Πέμπτη 16.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Την Κυριακή ο 6ος Κάσσιος Δίας

Κάσσιος Δίας
16 Απριλίου 2016 / 12:42

ΚΑΣΣΙΟΠΗ. Ο φετινός αγώνας, όπως είπε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Κώστας Σαρακηνός, ο αγώνας έγινε λίγο ενωρίτερα από την καθιερωμένη ημερομηνία, (αρχές Μάη), επειδή συμπίπτει το Πάσχα. Όλα είναι πανέτοιμα για τη διοργάνωση στην οποία θα πάρουν μέρος πάνω από 350 άτομα ( άνδρες και γυναίκες), έχει καθιερωθεί με παρουσία των καλύτερων αθλητών του Ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα.

Έρχονται στο νησί, για τον αυριανό αγώνα, αθλητές από όλη την Ελλάδα και υπάρχουν τριάντα συμμετοχές από το εξωτερικό. Όπως μάλιστα είπε ο κ. Σαρακηνός οι συμμετοχές θα ήταν περισσότερες, από τη Βρετανία τουλάχιστον, όμως συμπίπτει ο μαραθώνιος του Λονδίνου και τα δυο running clubs με τα οποία έχει γίνει αδελφοποίηση, οι περισσότεροι αθλητές τους να μένουν εκεί αφού θα πάρουν μέρος στο μαραθώνιο και έτσι χάθηκαν πολλές συμμετοχές. 
Είναι μια τουριστική ένεση για την Κέρκυρα, που δεν δουλεύει μόνο για τον αγώνα αλλά και διαχρονικά. Μια διαδρομή που συνδυάζει μονοπάτια μέσα στον ελαιώνα, ενώσεις από παραδοσιακούς οικισμούς, το βουνό, τη θάλασσα. Πολλοί αθλητές έρχονται να κάνουν διακοπές και την προπόνηση τους. 
 
Η διαδρομή
 
Η διαδρομή κυρίως των 23 χιλιομέτρων, από τις πιο δύσκολες έχει συνεχείς εναλλαγές των κλήσεων, έχει συνολική υψομετρική διαφορά 1150μ. είναι το συνολικό ανέβασμα για κάποιον. Το μέγιστο υψομετρικό είναι 350μ. στη θέση Τριτσή. 
Θα υπάρχει μια ιδιαιτερότητα, από το ίδιο σημείο να υπάρχει η εκκίνηση του ορεινού αγώνα τρεξίματος και μετά μια ώρα αγώνα ιστιοπλοϊκού, από το λιμάνι τηςκασσιόπης. 
Η διαδρομή ξεκινάει από το κέντρο της Κασσιόπης και διανύει τους παραδοσιακούς οικισμού, Κρέμιτα, Τριτσή, Κοκοκίλα, κατεβαίνει στον Αγ. Στέφανο, διασχίζει τον Ερημίτη, καταλήγει στηκασσιόπη περνώντας μέσα από το ιστορικό φρούριο και τερματίζει στο χωριό. 
Υπάρχει και η διαδρομή των 5 χιλιομέτρων και το ευχάριστο είναι ότι έχουμε πάρα πολλές συμμετοχές, τρέχουν και μικρά παιδιά, έχουν καταφέρει στη Κασσιόπη να συμμετέχουν πολλοί και από το χωριό.
Η διοργάνωση και η προετοιμασία, όπως είπε ο κ. Σαρακηνός ξεκινάει από την επομένη μέρα της λήξης του αγώνα. Την παραμονή του αγώνα, Σάββατο δίνεται στους αθλητές το πακέτο της διοργάνωσης, με το μπλουζάκι του αγώνα, αναμνηστικά δώρα κλπ και ακολουθεί το «Pasta party”, όπου θα δοθεί σε μαγαζί της περιοχής φτιαγμένη μακαρονάδα, από φρέσκα μακαρόνια προσφορά βιοτεχνίας της περιοχής της Αχαράβης. Υπάρχουν οι φίλοι που συνεισφέρουν στα έξοδα, γίνεται απολογισμός αμέσως μετά το τέλος του αγώνα και τα χρήματα που μένουν πάνε σε φιλανθρωπικό σκοπό, έχουν δοθεί στη «Φλόγα» στο «Χαμόγελο του παιδιού» και φέτος θα δοθούν για αγορά φαρμακευτικού υλικού και είδη πρώτων βοηθειών στην ομάδα Ειδική μονάδα Έρευνας Διάσωσης που βοηθάει και στον αγώνα.
Το τρίπτυχο του αγώνα είναι, μια διοργάνωση που εντάσσει τους συντοπίτες μας Κερκυραίους στον αθλητισμό, μια προσπάθεια που προάγει τον αθλητουρισμό και το νησί μας και είναι μια προσπάθεια που έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα.
Υπάρχει μέριμνα για την ασφάλεια των αθλητών, με την παρουσία και ασθενοφόρου από την κλινική Αλ. Μάστορα, θα είναι παρόντες οι γιατροί Χατζηδάκης Αντώνης και Σπύρος Βαλσάμης. Την ημέρα του αγώνα θα υπάρχουν διάφορα event και μετά τον τερματισμό σε όλους τους αθλητές θα δοθεί φαγητό. 
 
Και επώνυμοι
 
Ανάμεσα στους αθλητές και τις αθλήτριες που θα πάρουν μέρος είναι και κορυφαίοι Έλληνες στο είδος αυτό, μεγάλη συμμετοχή σε γυναίκες, αθλητές με μεγάλες επιδόσεις που ανεβάζουν το επίπεδο του ανταγωνισμού. Θα είναι ανάμεσα ο Ηλίας Ατματζίδης ο πρώην διεθνής τερματοφύλακας της ΑΕΚ. 
Ο αγώνας έχει έναρξη στις 9:00 το πρωί για τη μεγάλη διαδρομή και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι άλλοι, υπάρχει μεγάλη συμμετοχή του κόσμου που εμψυχώνει τους αθλητές στο δρόμο και αυτό βοηθάει και τους αθλητές, όπως και στον τερματισμό. 
Σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια στον Πολιτιστικό σύλλογο και σε όλους όσοι βοηθάνε στην επιτυχία του Κάσσιου Δία, που είναι δεδομένη και θα ήταν όμορφο ο καθένας μας να βρεθεί εκεί σε αυτή την ξεχωριστή αθλητική εκδήλωση.