Τετάρτη 15.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γ. Μαντζουράκης: Να έχουμε τις λιγότερες απώλειες

Superleague
22 Φεβρουαρίου 2018 / 18:44
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η αναγέννηση του ΑΟΚ από τον Γιάννη Μαντζουράκη και κυρίως η συγκέντρωση βαθμών (7 στα 4 ματς που είναι στο τιμόνι),

έχει φέρει άλλο αέρα στην ομάδα, αλλά παράλληλα και τα ΜΜΕ ασχολούνται με τον προπονητή του ΑΟΚ που βρέθηκε μετά από ένα χρόνο «αποχής» σε πάγκο ομάδας της Σούπερ Λίγκα. Σε συνέντευξη που έδωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό, αναφέρθηκε στο ντέρμπι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού, λογικό αφού ήταν ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, πήρε δε σαν προπονητής πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό. Φυσικά μέσα σε όλα ρωτήθηκε και για την Κέρκυρα, με τον έμπειρο τεχνικό να δίνει τις δικές του απαντήσεις.
Από τη μια πλευρά στάθηκε στην προσπάθεια που πρέπει να γίνει για την σωτηρία του ΑΟΚ και από την άλλη τη σιγουριά του πως η μάχη του τίτλου θα κρατήσει ως το τέλος. Είπε χαρακτηριστικά:
Για την Κέρκυρα: «Ο βασικός μας στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία. Όλοι έχουμε δύσκολο πρόγραμμα, όλοι έχουμε πολλά εμπόδια και προσπαθούμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερο για να έχουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες».
Για τη μάχη του τίτλου: «Ο βαθμολογικός πίνακας δείχνει τη γενική κατάταξη, έχουμε να κάνουμε με μία ομάδα έμεινε πίσω, καθώς ο Ολυμπιακός έχει χάσει τα βήματά του και απομακρύνεται συνεχώς. Το ντέρμπι που έρχεται του δίνει μία ευκαιρία για ανάταση. Οι δύο άλλες ομάδες δείχνουν μεγαλύτερη σταθερότητα. Η μεν ΑΕΚ έχει μία ομάδα που ξεκίνησε να τη χτίζει από τη Β' Εθνική και της δίνει μία ομοιογένεια. Την ίδια σταθερότητα παρουσιάζει και ο ΠΑΟΚ τον τελευταίο καιρό. Έχει δημιουργήσει μία ομάδα πιο ευκίνητη από τα τελευταία χρόνια, γρήγορη και στο μυαλό και στην τεχνική. Η μάχη θα γίνει ως το τέλος, καθώς τώρα άρχισε το τελευταίο τρίτο του πρωταθλήματος».

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια