Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Ανατροπή στην ΕΠΣΚ για το τουρνουά ποδοσφαιρικών ακαδημιών κατά των ναρκωτικών

ποδοσφαιρικό τουρνουά ακαδημιών
10 Μαΐου 2016 / 18:54

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για 7η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται στην Βόρεια Κέρκυρα τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου, με συμμετοχή ποδοσφαιριστών μικρών ηλικιών, με τεράστια επιτυχία, που έχει καθιερωθεί σαν ποδοσφαιρική γιορτή.

Μάλιστα κάθε αγωνιστική γίνεται σε διαφορετικό γήπεδο, έτσι όλες οι ομάδες και όλα τα παιδιά, σε αγώνες που γίνονται την ίδια μέρα έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν μαζί, να μπουν στο κλίμα του αθλητισμού, της φιλίας, της συναδέλφωσης, του ευ αγωνίζεστε. Παράλληλα περνάνε στα παιδιά και άλλα μηνύματα όπως αυτό κατά του ρατσισμού, η Ε.ΣΥ.Ν. περνάει το μήνυμα κατά των ναρκωτικών. Γενικά είναι μια εκδήλωση που την έχει αγκαλιάσει όλη η Βόρεια Κέρκυρα. 
Για την διοργάνωση αυτή υπάρχει μια ανακοίνωση της μειοψηφούσας παράταξης της ΕΠΣΚ, της Ανατροπής (έχει έξι εκλεγμένα μέλη στο 11μελες Δ.Σ. της Ένωσης), που αναφέρει τα εξής: Ξεκίνησε προχθές 8 Μαΐου το 7ο πρωτάθλημα ακαδημιών Βόρειας Κέρκυρας με την τελετή έναρξης και την 1η αγωνιστική ημέρα στο Θινάλι. Το ΕΣΥΝ, η ΟΓΕ, ο ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΣ-ΓΕΘ με τη συνδρομή και του ΑΧΙΛΛΕΑ ΝΥΜΦΩΝ ετοίμασαν μια πραγματικά εκπληκτική εκδήλωση την οποία απόλαυσαν οι πάνω από 200 μικροί αθλητές κατηγορίας προτζούνιορ και τζούνιορ του ΑΕΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, του ΑΧΙΛΛΕΑ ΝΥΜΦΩΝ, του ΔΙΑ ΚΑΣΣΙΩΠΗΣ, του ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΥ-ΓΕΘ, του ΟΔΥΣΣΕΑ ΑΥΛΙΩΤΩΝ και της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΚΑΡΟΥΣΑΔΩΝ καθώς και οι εκατοντάδες θεατές που παρευρέθηκαν! 
Η εκδήλωση περιλάμβανε παρέλαση των ομάδων με κοινωνικά μηνύματα, παράδοση της σημαίας και της μπάλας των αγώνων στους αθλητές, όρκο των αθλητών και επίσημη έναρξη των αγώνων από τον πρόεδρο του Θιναλιακού κ. Ανεμογιάννη ως οικοδεσπότη εν μέσω πολύχρωμων καπνογόνων, χορευτικών και του ζωγραφισμένου (από το νεαρό αθλητή του ΑΧΙΛΛΕΑ Κωνσταντίνο Βεδουρά) σήματος τους να προσγειώνεται μέσα στις ομάδες από τον ουρανό…!
Ακολούθησαν αγώνες μεταξύ των ομάδων ενώ όλοι οι αθλητές όσοι ώρα δεν αγωνίζονταν συμμετείχαν σε 6 διαγωνισμούς (φάουλ με τοίχος, ταχύτερου σουτ μετρημένο με ειδικό μηχάνημα, επιδεξιότητας στο κράτημα της μπάλας στον αέρα, ακρίβειας πάσας, επιδεξιότητας στην κυκλοφορία με εμπόδια και ευστοχίας). Μετά τις προσπάθειες τους οι αθλητές έκαναν δηλώσεις από μικροφώνου όπου περίσσεψε η ευαισθησία τους με αφιερώσεις προς τα άστεγα και πεινασμένα παιδιά, στο χαμόγελο του παιδιού αλλά και τις μητέρες εξαιτίας και της παγκόσμιας ημέρας τους. 
Ήταν ένα πολύ όμορφο ξεκίνημα όπου κυριάρχησε το νεανικό χαμόγελο, το χρώμα, η μουσική και τα κοινωνικά μηνύματα. Κυριάρχησε δηλαδή η πραγματική διάσταση του αθλητισμού. Συγχαρητήρια σε όλους ! 
Αισθανόμαστε ως «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» περήφανοι που είμαστε κομμάτι όλης αυτής της προσπάθειας από το 2010 που ξεκίνησε ! Και είμαστε ενεργά παρόντες γιατί αυτό το ποδόσφαιρο και τέτοιας μορφής αθλητισμό θέλουμε ! 
Στον αντίποδα η πλειοψηφία της ΕΠΣΚ ήταν «παρούσα» μόνο μέσω των… παραβόλων που επέβαλε στις ομάδες για να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα και μέσω των διαφόρων προβλημάτων που δημιούργησε σε ότι αφορά τον τρόπο διοργάνωσης του!!! Στην εκδήλωση δεν παρευρέθηκα φυσικά κανένας εκπρόσωπος της!!! Γιατί άλλωστε να πάνε αφού ο πρόεδρος κ. Ποζίδης έχει χαρακτηρίσει το συγκεκριμένο πρωτάθλημα …πανηγυράκι…! Εικόνες από αυτό το … «πανηγυράκι» δημοσιοποιούμε για να αποκτήσει ολοκληρωμένη αντίληψη ο φίλαθλος κόσμος!