Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρέμβαση Ολυμπιακού για διαγραφή του Τάσου Κάκου

Διαιτησία
30 Nov 2018 / 19:52
Σπύρος Πίκουλας

ΑΘΗΝΑ. Την περασμένη Κυριακή στην αθλητική εκπομπή του καναλιού OPEN (πρώην Έψιλον) είδαμε τον Τάσο Κάκο στο πάνελ

και μάλιστα να λέει τις απόψεις του για συγκεκριμένες φάσεις των αγώνων της Superleague. Ως γνωστόν, ο κορυφαίος την τελευταία δεκαετία Έλληνας διαιτητής μετά την απόσυρσή του συνέχισε να βρίσκεται στοn χώρο, πλέον ως πιστοποιημένος παρατηρητής σε αγώνες της Superleague.
Ο Τάσος Κάκος ρωτήθηκε για το 2ο γκολ του Ολυμπιακού στο Περιστέρι και είπε την άποψή του η οποία ανάφερε ότι θα έπρεπε να ακυρωθεί σαν οφσάιντ, κάτι που δεν άρεσε στον Ολυμπιακό. Έτσι η ΠΑΕ Ολυμπιακός προχώρησε σε καταγγελία, ζητώντας από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας τη διαγραφή του Τάσου Κάκου από τους πίνακες παρατηρητών διαιτησίας, λόγω της παρουσίας του στη νέα αθλητική τηλεοπτική εκπομπή του Open.
Στην επιστολή που απέστειλαν οι «ερυθρόλευκοι» υπογραμμίζουν πως αφενός δεν επιτρέπεται να ασκεί κριτική στην τηλεόραση ένας παρατηρητής διαιτησίας, αφετέρου, τονίζουν πως υπάρχει τεράστιο ηθικό ζήτημα καθώς ο τηλεοπτικός σταθμός ανήκει στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Βέβαια εφόσον ο Κερκυραίος ρέφερι έχει αποφασίσει να βρίσκεται κάθε Κυριακή στην εν λόγω εκπομπή για να αναλύει τις επίμαχες φάσεις, συνεπώς να κάνει κριτική στους διαιτητές, ίσως από μόνος του ζητήσει να μη χρησιμοποιηθεί φέτος τουλάχιστον σαν παρατηρητής διαιτησίας. Όπως και να έχει το θέμα, λογικό είναι ένα τηλεοπτικό κανάλι να θέλει στην αθλητική του εκπομπή τον καλύτερο διαιτητή για «να δώσει τα φώτα του» στις περιπτώσεις που εδώ στην Ελλάδα «ξεψαχνίζουμε» για να βρούμε το διαιτητικό λάθος και να σταθούμε σε αυτό για το αποτέλεσμα. Σίγουρα ο Κερκυραίος ρέφερι δεν είναι από αυτούς που συμβιβάζονται και αυτός θα επιλέξει σε πιο από τα δυο πόστα θα συνεχίσει να προσφέρει τη φετινή σεζόν. 

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια