Τρίτη 14.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Tο Albania Overboard Swim στην Κέρκυρα στις 31 Αυγούστου

Albania Overboard Swim
30 Αυγούστου 2019 / 09:20
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Tο Albania Overboard Swim είναι ένα ξεχωριστό αθλητικό γεγονός στα στενά της Κέρκυρας, το οποίο

 ενώνει δύο χώρες και δύο οικοσυστήματα. Λαμβάνει χώρα ξανά εφέτος στις 31 Αυγούστου και είναι ανοικτό σε οποιονδήποτε είναι ικανός/-ή να κολυμπήσει περί τα τρία χιλιόμετρα.

Ακολουθήστε αυτόν τον σύνδεσμο για περισσότερες πληροφορίες στα αγγλικά: https://www.albaniaoverboard.com/ 
Kαι στο Instagram: https://www.instagram.com/albaniaoverboard/

Σχεδιασμένο ως ένα αθλητικό, αλλά και κοινωνικού χαρακτήρα γεγονός που πρέπει να είναι διασκεδαστικό για τους συμμετέχοντες, καθώς και για κοινωνικό χαρακτήρα, ο αγώνας Albania Overboard Swim είναι ένα γεγονός που έχει προσελκύσει πολλούς φανατικούς συμμετέχοντες οι περισσότεροι από τους οποίους είναι ξένοι που διαμένουν ή επισκέπτονται την Κέρκυρα. O αγώνας φέρει επίσης ένα μήνυμα για την ένωση των δύο πλευρών των στενών που κάποτε ήταν αδύνατο να συνδεθούν, για πολιτικούς λόγους.
Ξεκινά από την αλβανική πλευρά (Εξαμίλια) και καταλήγει στον Άγιο Στέφανο Σινιών, καλύπτοντας απόσταση μεγαλύτερη των τριών χιλιομέτρων.
Αυτό το έτος υπάρχουν δύο ιδρύματα στα οποία θα διατεθούν οι δωρεές που θα συγκεντρωθούν από την εκδήλωση. Η πρώτη είναι η γνωστή οργάνωση για τα παιδιά Χαμόγελο του Παιδιού. Το δεύτερο είναι το νεοϊδρυθέν Ίδρυμα Περιβάλλοντος Ιονίων Νήσων, το οποίο στοχεύει να συμβάλει στη διατήρηση της φύσης των Ιονίων Νήσων και στη γενικότερη βιωσιμότητά τους.
Στις 8:00 το πρωί του Σαββάτου ένα σκάφος θα μεταφέρει τους κολυμβητές στην αλβανική ακτή. Ανάλογα με τις ικανότητες των κολυμβητών, ο απαιτούμενος χρόνος πρέπει να είναι μεταξύ 50 και 90 λεπτών.
Κάντε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο για να μάθετε περισσότερα: https://www.albaniaoverboard.com/ και ακολουθήστε στο IG:  https://www.instagram.com/albaniaoverboard/
Ο καιρός είναι ιδανικός για 3χλμ κολύμπι!

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.