Σάββατο 18.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με επτά προσθήκες η Κ-20 που ξεκίνησε

ΑΟΚΚ
18 Ιουλίου 2016 / 19:04
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τον Κώστα Χριστοφοράκη προπονητή και τεχνικό διευθυντή τον Νίκο Χρυσικόπουλο, η Κ-20 και τον Αλέκο Κοσκινά, τον ορθοπεδικό γιατρό που θα είναι και σε Κ-20 και Κ-17, ξεκίνησε την προετοιμασία της στο δημοτικό γήπεδο στο Κοντόκαλι.

Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 27/8, αλλά ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν θα γίνει σε ένα ή δυο ομίλους. Βέβαια ο στόχος της ομάδας είναι να σταθεί καλά στο πρωτάθλημα αυτό και για το λόγο αυτό έγιναν και έξι μεταγραφές, συν μια επιστροφή ποδοσφαιριστή, του κεντρικού αμυντικού Νίκου Λιούμπα, που ήταν δανεικός στον Αστέρα Πετριτή.  Τα νέα πρόσωπα της ομάδας είναι: Γιώργος Λαδάς (τερματοφύλακας από Πλατανιά), Φώτης Κυζιρίδης (αμυντικό χαφ από ομάδα της Κατερίνης και γαλουχημένος ποδοσφαιρικά στην Γερμανία και συγκεκριμένα στις ακαδημίες της Ντίσελντορφ), Ορέστης Γιώτης (αμυντικός από Γιάννενα), Μάριος Γεωργόπουλος (επιθετικός από Αστέρα Τρίπολης, διεθνής με την Κ17), Μάριος Γούλας (μεσοεπιθετικός από Γιάννενα), Μάρκος Μίσκου (μεσοεπιθετικός από ΠΑΟ Κουφαλίων) και Νικόλας Τσάνης (από Ηγουμενίτσα).
Όλα αυτά καλά, μεταγραφές νεαρών ποδοσφαιριστών που μπορεί να εξελιχθούν και να φτάσουν στην επαγγελματική ομάδα είναι αξιόλογα, αλλά,  η έλλειψη απόκτησης ποδοσφαιριστών από ομάδες του νησιού προκαλεί εντύπωση και απορίες. Βέβαια στην πρόσκληση της Κ-20 να πάνε να δοκιμαστούν ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να πλαισιώσουν την ομάδα, οι Κερκυραίοι της γύρισαν την πλάτη, βρέθηκε μόνο ένας στους 26 που πέρασαν από τα τεστ, όμως  αυτό θα πρέπει να προβληματίσει όλους όσους ασχολούνται με την ΠΑΕ  ΑΟΚ Κέρκυρα και κυρίως με τις Ακαδημίες και να ψάξουν τα αιτία, ίσως κάτι θα πρέπει να αλλάξει για να αγκαλιάσουν περισσότερο οι Κερκυραίοι αυτά τα τμήματα.  
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια