Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκινά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου Ε/Ν με Κερκυραίους αθλητές

παγκόσμιο στίβου
18 Ιουλίου 2016 / 19:10

ΜΠΙΝΤΓΚΟΣ. Την Τρίτη ξεκινάει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων το στο Μπίντγκος της Πολωνίας και θα διαρκέσει ως την Κυριακή 24 Ιουλίου.

Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί με 15 αθλητές/τριες, με τρία παιδιά να είναι από το νησί μας, είναι οι αθλητές του Κερκυραϊκού και του Παύλου Σκορδίλη, Νίκος Νεράτζης (επί κοντώ με ρεκόρ 5.41μ.), ο Παναγιώτης Ματζουρογιάννης (στο άλμα εις μήκος πρωταθλητής Ευρώπης στην κατηγορία παίδων πριν τέσσερις μέρες, με ατομικό ρεκόρ 7.66μ., έχει πηδήσει με ευνοϊκό άνεμο και 7.75μ.) και η Κωνσταντίνα Ρωμαίου (στο άλμα τριπλούν με ατομικό ρεκόρ 13.39μ.). 
Η αποστολή της Εθνικής ομάδας έφυγε την Κυριακή από το Ελευθέριος Βενιζέλος για Βαρσοβία και θα επιστρέψει την ερχόμενη Δευτέρα 25/7, ανάμεσά τους βέβαια και τα τρία παιδιά από το νησί μας.
Στις 12:55 σύμφωνα με το πρόγραμμα θα αγωνιστεί στον προκριματικό του μήκους ο Παναγιώτης Ματζουρογιάννης, με στόχο βέβαια ένα άλμα που θα του δώσει το εισιτήριο για τον τελικό που θα γίνει την Τετάρτη το απόγευμα 20:45  και από κει και πέρα βλέπουμε. 
Ο Νίκος Νεράτζης θα αγωνιστεί την Πέμπτη 21/7 στις 10:45 στον προκριματικό του άλματος επί κοντώ με στόχο τον τελικό που θα γίνει το Σάββατο 23/7 το απόγευμα 18:10.  Η Κωνσταντίνα Ρωμαίου θα ξεκινήσει την Παρασκευή 12:50 στον προκριματικό του άλματος τριπλούν, ο τελικός δε θα γίνει το Σάββατο το πρωί 11:40. 
Για όλα τα παιδιά πρώτος στόχος ο τελικός και από κει και πέρα μπορεί να έλθει στο νησί μας Παγκόσμιο μετάλλιο και ίσως όχι μόνο ένα γιατί αν βρεθούν σε καλή μέρα και πιάσουν τις επιδόσεις τους τα αγόρια μπορεί να είναι στα μετάλλια. Η Κωνσταντίνα χρειάζεται ένα άλμα πάνω από 13,65μ. να διεκδικήσει και να πάρει μετάλλιο, είναι μέσα στις δυνατότητές της και στο σχεδιασμό που έχει κάνει με τον Παύλο Σκορδίλη.