Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενίσχυση Κουσπάδων και Στρογγυλής στην Β΄ ΕΠΣΚ

Κουσπάδες
10 Αυγούστου 2016 / 13:55
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εκεί παίζουν γιατί έχουν το μεράκι και κάποιοι βάζουν και από την τσέπη τους για να κάνουν το χόμπι που αγαπάνε. Είναι οι περισσότερες ομάδες της Β΄ κατηγορίας στο νησί μας, που κάνουν τη δική τους προσπάθεια, είτε να διατηρήσουν στο χωριό μια ομάδα για τα παιδιά τους και της περιοχής, είτε γιατί κάποιοι άνθρωποι έχουν πραγματικά «τρελή αγάπη» για το ποδόσφαιρο.

Είτε έτσι, είτε αλλιώς και φέτος είκοσι σχεδόν ομάδες από τις 50 ενεργές στο νησί μας, θα παίξουν στην τελευταία τοπική κατηγορία, ομάδες που καλύπτουν πολλά χωριά από τη μια άκρη ως την άλλη του νησιού μας. 
Στο πρωτάθλημα αυτό υπάρχουν και παράγοντες που βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, γιατί θέλουν να ανέβουν κατηγορίες, υπάρχουν και άλλοι που μαζεύουν τα παιδιά της περιοχής και με αυτά βαδίζουν. Είτε έτσι είτε αλλιώς, η ενασχόληση με τον αθλητισμό είναι υγεία και αυτό είναι πολλές φορές αρκετό.
Μια ιστορική ομάδα που από την Α1 βρέθηκε φέτος στην Β΄ κατηγορία είναι ο Ατρόμητος Στρογγυλής, ένα νοικοκυρεμένο σωματείο, με δικό του όμορφο και λειτουργικό γήπεδο. Η προσπάθεια του νέου Δ.Σ. ήταν να επιστρέψουν όσο το δυνατόν περισσότεροι ποδοσφαιριστές που έπαιζαν σε άλλα σωματεία και όχι σε αυτό του χωριού τους. Έκανε λοιπόν ο Ατρόμητος  την πρόσκληση για να ανέβει και πάλι ψηλά εκεί που αξίζει, με παιδιά του χωριού και η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη, με πιο σημαντική επιστροφή του Σίμου Γραικού, που έπαιξε Δ΄ Εθνική με τον Όλυμπο και πέρσι ήταν στον ΟΦΑΜ. Όμως η πιο σημαντική κίνηση ήταν να κρατήσει στην τεχνική ηγεσία τον «Στρογγυλιάτη» Σπύρο Γιαννούλη, τον καταξιωμένο τεχνικό, που ξέρει να «δένει» ομάδες και να πετυχαίνει τους στόχους που βάζουν.
Μια άλλη ομάδα εκεί στο Νότο είναι ο Αετός Κουσπάδων, με προπονητή τον Γιάννη Βλαχόπουλο (που είναι και παίκτης ταυτόχρονα) και πρόεδρο τη γυναίκα του Μαρία. Ένα μικρό σε πληθυσμό χωριό, που κάνει τη δική του προσπάθεια να διατηρήσει την ομάδα, με την βοήθεια λίγων ανθρώπων που μπορούν να συμβάλουν στην λειτουργία αυτής της ομάδας. Ο Αετός που κάνει αθλητισμό και όχι πρωταθλητισμό, ενισχύθηκε με τον τερματοφύλακα Αλέξανδρο Ρώσση και τον Αλέξανδρο Πλασκασοβίτη, με  τον πρώτο να έχει φορέσει τη φανέλα της ομάδας και παλιότερα.   Είναι μια ομάδα που πραγματικά αξίζουν πολλά μπράβο για τη συμπεριφορά της στους αγωνιστικούς χώρους, γιατί με ελάχιστες βοήθειες στέκεται με αξιοπρέπεια και ήθος στα τοπικά πρωταθλήματα .
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια