Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χωρίς κόσμο η Γ΄ Εθνική και τα τοπικά λόγω covid-19

ποδόσφαιρο
19 Αυγούστου 2020 / 17:19
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Το 2ο κύμα του κορονοϊού, που προσβάλει περισσότερο κόσμο και ο φόβος περαιτέρω εξάπλωσης, δεν άφησε αδιάφορους και το χώρο του αθλητισμού, με την ΓΓΑ να ανακοινώνει ότι τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα θα πραγματοποιηθούν χωρίς κόσμο στις εξέδρες, ενώ τα μέτρα θα είναι εξίσου αυστηρά με αυτά που τηρούνται στην Super League 1.

ΑΘΗΝΑ. Αυτό απλά σημαίνει ότι οι αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων θα γίνονται χωρίς την παρουσία του κόσμου, αλλά και αυτοί της Γ΄ Εθνικής. Μια εξέλιξη ότι χειρότερο και για τις ομάδες της Κέρκυρας, ειδικά αυτές της Γ΄ Εθνικής (ΑΕ Λευκίμμης και ΟΦΑΜ) που έχουν πολυπληθείς φιλάθλους και τα έσοδα από τα εισιτήρια των εντός έδρας αγώνων θα ενίσχυαν τα ταμεία τους.  
Με βάση όλα αυτά, παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση θεατών στις εξέδρες ενώ εντός των εγκαταστάσεων  του κάθε γηπέδου για ποδοσφαιρικό ερασιτεχνικό αγώνα δεν μπορούν να παραβρίσκονται πάνω 80 άτομα. Σε αυτά προσμετρούνται, οι παίκτες των δυο ομάδων, προπονητές και βοηθοί, οι διαιτητές, γιατρός, παρατηρητές, υπάλληλοι του γηπέδου, δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία, οι παράγοντες των ομάδων.
 
Η ανακοίνωση
 
Αγαπητοί ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες, αγαπητοί υπεύθυνοι των σωματείων, οι λοιμώξεις με τον COVID-19 συνεχίζουν να μας απασχολούν καθημερινά. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να αγνοήσουμε αυτή την πραγματικότητα. Γι αυτό το λόγο θα πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια να προσαρμοστούμε στα δεδομένα που αλλάζουν καθημερινά με στόχο την μείωση μιας πιθανής μόλυνσης.
Αυτή η προσπάθεια μπορεί να πετύχει μόνο σε συνεργασία με τις υπεύθυνες υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας μας. Και τονίζει για τις οδηγίες που δόθηκαν…  «το παρακάτω υγειονομικό πρωτόκολλο αποτελεί μια κατευθυντήρια γραμμή για όλα τα σωματεία τα οποία θα είναι υποχρεωμένα να εφαρμόσουν όλα τα μέτρα που αναφέρονται, ούτως ώστε να γίνει δυνατή η επανέναρξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου υπό τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις λαμβάνοντας υπόψη τα καθημερινά προβλήματα».
Τα σωματεία ήδη έχουν ενημερωθεί με έγγραφο από την ΕΠΣΚ για τους όρους και μπορεί σε κάποιους να μην αρέσει αλλά εκτιμώ ότι καλό είναι να ακολουθηθεί κατά γράμμα έτσι ώστε να μην έχουμε προβλήματα σε αγώνες και όλα να κυλίσουν ομαλά, ώσπου να περάσει η πανδημία.
 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια