Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μ. Γεωργάτου για Σ. Μπεκατώρου: Απίστευτη υπέρβαση, θα κάνει την κοινωνία μας καλύτερη

Στίβος
18 Ιανουαρίου 2021 / 16:14

ΑΘΗΝΑ. Ο σάλος που έχει προκληθεί τις τελευταίες μέρες με την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου, της Ελληνίδας ιστιοπλόου

που έχει τιμήσει την Ελλάδα με τις διακρίσεις της στον αθλητισμό και το ήθος της, ήρθε να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά στον χώρο του αθλητισμού.

Ήταν μία γενναία καταγγελία που τιμά την Ολυμπιονίκη και παράλληλα δείχνει το σκοτεινό πρόσωπο του αθλητισμού, ένα κομμάτι που δεν είναι η πρώτη φορά που καταγγέλλεται. Να σημειώσουμε ότι η Σοφία αποτελεί την καλύτερη Ελληνίδα αθλήτρια όλων των εποχών μέχρι σήμερα με βάση τις διεθνείς της διακρίσεις. Χρυσό και χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο το 2004 και το 2008, τέσσερα χρυσά παγκόσμια μετάλλια (2000, 2001, 2002, 2003) και τρία χρυσά ευρωπαϊκά μετάλλια. Επίσης φοίτησε στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και είναι πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μία ανάρτηση της κορυφαίας Κερκυραίας αθλήτριας Μαρίας Γεωργάτου, της πρώτης που έφερε Ολυμπιακό μετάλλιο στην Κέρκυρα το 2000 κατακτώντας  χάλκινο μετάλλιο στο Σύδνεϋ και φίλη της Σοφίας, μας έδωσε το ερέθισμα να αναφερθούμε σε αυτήν την ανάρτηση της, όχι γιατί είναι από φίλη σε φίλη, από Ολυμπιονίκη σε Ολυμπιονίκη, αλλά από γυναίκα προς γυναίκα κυρίως, ενώ πάντα ο λόγος της Μαρίας Γεωργάτου είναι μεστός και αληθινός. Άλλωστε και η Μαρία φεύγοντας από το νησί στα 13 της για να πραγματοποιήσει το όνειρό της, ήταν αναγκασμένη να εμπιστεύεται πρόσωπα και καταστάσεις, σε μια εύθραυστη ηλικία και καταλαβαίνει καλύτερα από τον καθένα τι σημαίνει «όνειρο συμμετοχής και διάκρισης σε Ολυμπιακούς αγώνες» και τι σημαίνει «εμπιστοσύνη» του αθλητή σε προπονητές και παράγοντες.

Χωρίς σχόλια η ανάρτηση της Μαρίας Γεωργάτου: «Δεν συνηθίζω να εκφέρω άποψη στο Facebook, αλλά ο θυμός ενίοτε μας βγάζει από την πεπατημένη. Η Σοφία η Μπεκατώρου δεν είναι απλά διάσημη, είναι Θρύλος στον χώρο του αθλητισμού. Οποίος λοιπόν ψάχνει να βρει υστεροβουλία στην αποκάλυψη της, να ξέρει ότι η Σοφία είναι πάνω από όλα αυτά. Κι ενώ θα έπρεπε αυτονόητα να υπάρξει καθολική στήριξη στο πρόσωπό της, κάποιοι προσπαθούν εντέχνως να περάσουν ένα «Ναι μεν αλλά». Σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου είναι μαζί της. Ένα μικρό κομμάτι, που δεν τιμάει την κοινωνία μας, αντιδράει. Είθε το φως των υπολοίπων να τους κατακερματίσει.

Όμως πριν 22 χρόνια, η Σοφία έπρεπε παντελώς μόνη της να αντιμετωπίσει αυτόν τον «άνθρωπο» που εμπιστευόταν και την πρόδωσε με τον χείριστο τρόπο. Και θα το κουβαλάει αυτό για πάντα μέσα της, όση αγάπη και υποστήριξη και να λάβει από τον κόσμο. Είναι σίγουρο, ότι η απίστευτη υπέρβαση που έκανε με το να μοιραστεί με τον κόσμο την ιστορία της, θα κάνει την κοινωνία μας καλύτερη.

Θαύμαζα πάντα την Σοφία , είναι πραγματικά από το τους λαμπρότερους ανθρώπους που έχω γνωρίσει στην ζωή μου. Δεν ήξερα ότι μπορώ να την θαυμάσω ακόμα περισσότερο. Σοφία Μπκατώρου σε ευχαριστούμε για όλα».