Δευτέρα 29.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στους «Φοίνικες» η σχολή του ΠΑΟ για την ΒΔ Ελλάδα

ΦΟΙΝΙΚΕΣ
17 Ιουλίου 2021 / 12:38
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Το εγχείρημα αυτό είναι καλό για την Κέρκυρα, αφού όσα παιδιά ξεχωρίζουν στην ΒΔ Ελλάδα (Αιτωλοακαρνανία, Ήπειρο, Ιόνια Νησιά) και θέλουν να «δοκιμαστούν» στον Παναθηναϊκό θα έρχονται εδώ που θα γίνονται τα καμπ.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι ακαδημίες στην Ελλάδα έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια, πρωταθλήματα ηλικιακών κατηγοριών από 6 ως 16 χρόνων γίνονται από τις ΕΠΣ και σίγουρα αυτό βοηθάει τα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν να πάρουν σωστές βάσεις από μικρή ηλικία.

Στην Κέρκυρα οι περισσότερες από τις μισές ομάδες έχουν ακαδημίες, ενώ σημαντικό είναι πως ως τώρα κάποιες συνεργάζονται με αντίστοιχες των μεγάλων Ελληνικών ομάδων και δουλεύουν τα προγράμματά τους.
Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλο και ιστορικό σωματείο με πολλές Ευρωπαϊκές διακρίσεις και επιτυχίες και πάντα έριχνε το βάρος στις ακαδημίες του, πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές έχουν αναδειχθεί μέσα από αυτές, πάντα έδινε ευκαιρίες στα νέα παιδιά.

Στην Κέρκυρα ο Οδυσσέας Αυλιωτών αρκετά χρόνια τώρα και τα τελευταία και ο ΑΟ Κοντόκαλι συνεργάζονται με τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μέσα από αυτές έγιναν επαγγελματίες και φόρεσαν το τριφύλλι στο στήθος ο Α. Πάγκαλης και ο Α. Μουζακίτης.

Μια νέα κατάσταση διαμορφώνεται πλέον στην ΒΔ Ελλάδα από προχθές (Πέμπτη 15/7/2021), αφού ο Παναθηναϊκός συμφώνησε (έπεσαν και οι υπογραφές) με τους Φοίνικες, ώστε η κεντρική σχολή να είναι στην Κέρκυρα, με έδρα στις εγκαταστάσεις του Β. Καρπατσέλη και θα έχει επικεφαλής τον Σάββα Σιδερόπουλο (πρόεδρο του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας). Σαν προπονητές στη σχολή θα είναι ο Θόδωρος Μπαλανίκας, ο Θωμάς Τριαντάφυλλος, ο Ανδρέας Αγάθος και ο Ναπολέων Μακρής.

Το εγχείρημα αυτό είναι καλό για το νησί, αφού όσα παιδιά ξεχωρίζουν στην ΒΔ Ελλάδα (Αιτωλοακαρνανία, Ήπειρο, Ιόνια Νησιά) και θέλουν να «δοκιμαστούν» στον Παναθηναϊκό θα έρχονται εδώ που θα γίνονται τα καμπ, ενώ η συνεργασία του ΠΑΟ με ΑΟ Κοντόκαλι και Οδυσσέα Αυλιωτών θα συνεχιστεί όπως πριν κανονικά.



Να σημειώσουμε ότι τον Παναθηναϊκό εκπροσώπησαν ερχόμενοι στην Κέρκυρα οι παλιοί διεθνείς ποδοσφαιριστές, που ασχολούνται με την Ακαδημία σήμερα, Λαγωνικάκης, Μπατσινίλας και Κ. Μαυρίδης, καθώς και ο Φώτης Καρβούνης project manager .
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια